Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ για τις νιτροζαμίνες στα τρόφιμα – Τι πρέπει να προσέχετε

Προειδοποιεί ο ΕΦΕΤ για τις νιτροζαμίνες στα τρόφιμα. Σύμφωνα με αξιολόγηση της EFSA, 10 νιτροζαμίνες που βρίσκονται στα τρόφιμα είναι καρκινογόνες και γονιδιοτοξικές (μπορεί να βλάψουν το DNA), όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.
Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ επισημαίνει τα εξής:
«Η έκθεση των καταναλωτών σε νιτροζαμίνες,

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ