«Η μοναξιά σκοτώνει» τιτλοφορείται το νέο δισκογραφικό βήμα του Κωνσταντίνου Θαλασσοχώρη σε Ελληνικούς στίχους Στέλιου Μαργωμένου, Αγγλικούς Κωνσταντίνου

Θαλασσοχώρη και μουσική Κωνσταντίνου Θαλασσοχώρη.

Ένα τραγούδι ερμηνευμένο με τον ξεχωριστό τρόπο του Κωνσταντίνου Θαλασσοχώρη που ήδη έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και παίζει δυνατά σε επιλεγμένα ραδιόφωνα σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μάρκετινγκ στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του από την ηλικία των 9 χρόνων Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων. Αργότερα συνέχισε στο Ελληνικό Ωδείο Ναυπλίου μαθήματα κλασσικής κιθάρας με καθηγητή τον αρχιμουσικό Βασίλειο Χαραμή και ολοκλήρωσε τη μουσική του παιδεία στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου, όπου και αρίστευσε στη σύγχρονη φωνητική υπό τη στενή παρακολούθηση του μαέστρου Χρύσανθου Μουζακίτη, με καθηγήτρια την Μαρία Πάγκαλη.

Το 2003 μπαίνει με υποτροφία στην ομάδα σεμιναρίων του Σταμάτη Κραουνάκη, στην Αθηναϊδα και παράλληλα εμφανίζεται στην ιστορική μπουάτ «Εσπερίδες» του Γιάννη Αργύρη.

Το 2004 κάνει το ντεμπούτο του στη δισκογραφία με τη “Heaven” μετά την εξαιρετικά πετυχημένη του συμμετοχή στο Fame Story 2. Ερμηνεύει 14 κλασσικά κομμάτια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο και μια δική του δημιουργία: “Το φόρεμα το θαλασσί”. Το μουσικό περιοδικό “music corner”, το ανέδειξε σε ένα από τα 6 πιο δημοφιλή και κλασσικά “καλοκαιρινά” κομμάτια.

Το 2005 εντάσσεται στο δυναμικό της “Λύρα”. Εκείνη την εποχή είναι η εταιρεία με την πιο αυστηρή επιλογή σε καλλιτέχνες. Το 1ο του προσωπικό άλμπουμ βγαίνει τον Μάρτιο του ίδιου έτους με δημιουργίες του ίδιου, του Γιάννη Σπανού, του Στέλιου Ρόκκου, του Λάκη Παπαδόπουλου και άλλων και φτάνει στην 3η θέση των πωλήσεων στον δείκτη της I.F.P.I.

Αυτό που τον χαρακτηρίζει ιδιαίτερα, είναι η ευρηματικότητά του στις ιδέες πάνω στις οποίες βασίζονται τα live του και η καθαρότητα της ερμηνείας του.

Το 2009 ξεκίνησε τη ραδιοφωνική του εκπομπή «Μουσικές Αποστολές» από την οποία πέρασαν και πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους και τη δουλεία τους, όπως: ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Κώστας Τουρνάς, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Σωτήρης Καλυβάτσης κ.α.

Τη σεζόν 2012 – 2013 ασχολήθηκε με το θέατρο και το μουσικό θέατρο, έτσι έγραψε και επιμελήθηκε τη μουσική παράσταση «Cocktail Art» και έγραψε τη μουσική στο έργο του Μίμη Καπέρδου «Το μεγάλο έργο» που ανέβηκε στο θέατρο Eliart. Και στις δύο παραστάσεις δοκιμάστηκε και στις υποκριτικές του δυνατότητες.

Έχει πραγματοποιήσει πολύ πετυχημένες εμφανίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, στην ομογένεια Αμερικής / Καναδά και έχει παίξει σε μερικές από τις πιο σπουδαίες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας [Momix, Ρυθμός Stage, Αρχιτεκτονική, Οξυγόνο, Αυλαία, Χάραμα, Καπνoμάγαζο κ.α].

Το 2015 ερμηνεύει για λογαριασμό παραγωγής στο εξωτερικό, σε σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Μιχάλη Γκανά, το «Σημαδεμένος απ’ την αγάπη» (σε 1η εκτέλεση του Βασίλη Λέκκα). Πρόκειται για μια διασκευή των Dreamers Inc που τολμούν ένα «πάντρεμα» της electronic και ethnic μουσικής.

Την ίδια χρονιά επίσης βραβεύτηκε από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και νήσων, για την προσφορά του στον πολιτισμό.

Το 2016 μας εξέπληξε πάλι σε θεατρική εμφάνιση στο έργο «F65», που ανέβηκε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο | Σκηνή Up Stage, αναλαμβάνοντας μάλιστα τον πρωταγωνιστικό ανδρικό ρόλο. Την ίδια χρονιά εργάστηκε πάνω στις δημιουργίες παιδικών τραγουδιών για την παιδική θατρική παράσταση «Όταν η πασχαλίτσα συνάντησε τον ελέφαντα», η οποία παρουσιάστηκε σε σχολεία της Αθήνας.

Ένα σημαντικό βήμα για τον Κωνσταντίνο Θαλασσοχώρη καλλιτεχνικά, ήταν και η μουσικοθεατρική του παράσταση «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου», που ανέβηκε το Φθινόπωρο του 2018 στο “Sfiga Music Theatre”. Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στις καντάδες και στην «απόσταση ευγενείας» που δημιουργεί το σκηνικό μιας σκάλας και ενός παραθύρου.

Συνεργασίες: Σταμάτης Κραουνάκης, Γιάννης Σπανός, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Δάντης, Στέλιος Ρόκκος, Σοφία Βόσσου, Νίκος Μίχας κ.α.


πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ