Γαλλία: Επιμένει ο Μακρόν – Θα εφαρμοστεί ο νόμος για το συνταξιοδοτικό

Αποφασισμένος να επιβάλει πάση θυσία τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν παρά τις διαδηλώσεις και τις απεργίες σε όλη τη Γαλλία.

Αποφασισμένος ο Μακρόν

Μετά από έξι μερόνυχτα διαδηλώσεων και οδομαχιών στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, ο Εμανουέλ Μακρόν εμφανίστηκε σε μια διακαναλική συνέντευξη και τόνισε ότι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, στα 64 έτη, θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του έτους παρά τις αντιδράσεις.

«Νομίζετε ότι με ευχαριστεί που κάνω αυτήν τη μεταρρύθμιση; Όχι. Θα θέλατε να έκανα όπως οι προηγούμενοι, να κρύψω το πρόβλημα κάτω από το χαλί; Ίσως. Όμως στην πραγματικότητα μετανιώνω μόνο για ένα πράγμα, ότι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε το πρόβλημα και την ανάγκη για τη μεταρρύθμιση».

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι οι εναλλακτικές λύσεις στην αύξηση των ορίων ηλικίας ήταν:

– Μείωση των συντάξεων

– Αύξηση των παρακρατήσεων

– Αύξηση της φορολογίας

– Αύξηση του κρατικού χρέους

Με την κυβέρνησή του να έχει επιβιώσεις οριακά από την πρόταση μομφής, για 9 ψήφους στη Βουλή, ο Μακρόν τόνισε ότι η νομιμότητα δεν εκφράζεται από τους διαδηλωτές αλλά από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού.

«Δε θα ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές. Θα διασφαλίσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα όσο είναι δυνατό απέναντι στους λίγους που συνεχίζουν τα μπλόκα».

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ανοιχτός για επανάληψη του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους και τόνισε ότι περιβάλει με την εμπιστοσύνη του την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν.

Νέα απεργία

Και ενώ το Παρίσι πνίγεται στα σκουπίδια, τα συνδικάτα ετοιμάζονται για την αυριανή απεργία καλώντας τον κόσμο να βγει στους δρόμους σε όλη τη Γαλλία και να αποδοκιμάσει τον Μακρόν και την πολιτική του.

πηγή: MEGA TV

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ