ΑΣΕΠ: Άρχισε η βαθμολόγηση των απαντητικών φύλλων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού

Την έναρξη της διαδικασίας βαθμολόγησης των απαντητικών φύλλων των υποψηφίων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης, καταμέτρησης και ταξινόμησης από το Βαθμολογικό Κέντρο του ΑΣΕΠ συνολικά 153.765 απαντητικών φύλλων (στα δύο μαθήματα) που απεστάλησαν από τα 527 εξεταστικά κέντρα στα οποία προσήλθαν οι 76.799 υποψήφιοι το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023.

Κατόπιν αυτού, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία βαθμολόγησης των απαντητικών φύλλων ανά κατηγορία και ανά μάθημα μέσω οπτικοηλεκτρονικού σαρωτή (scanner), με βάση τις ορθές απαντήσεις.

Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι ερωτήσεις 29 και 35 στο μάθημα «Εξέταση Γνώσεων», οι σωστές απαντήσεις των οποίων προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους υποψηφίους.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση 29 «Η νομοθετική εξουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ασκείται», η ορθή απάντηση είναι το α. «από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Στην ερώτηση 35 «Ποια από τις παρακάτω ΔΕΝ αποτελεί αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; », η σωστή απάντηση είναι το γ. «Η συμμετοχή στην εκλογή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Οι ορθές απαντήσεις στα δύο μαθήματα επισυνάπτονται σε ισάριθμα αρχεία.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ