Τσικνοπέμπτη: Πώς να αποφύγεις τις περιττές θερμίδες – Τι να προσέξετε

Την Τσικνοπέμπτη κάνουμε τα πάντα λάθος από διατροφικής απόψεως, αλλά γι’ αυτό τον λόγο είναι όλα τόσο νόστιμα!

Η ιδέα γεννήθηκε από μία συζήτηση μεταξύ συναδέλφων: «Είμαστε πέντε άτομα στη βάρδια. Τι θα κάνουμε την Τσικνοπέμπτη;» Απάντηση του Γιώργου (τυχαίο όνομα): «Εγώ έχω κανονίσει να φέρω δύο-δυόμιση κιλά προβατίνα παϊδάκια. Χρειαζόμαστε και σαλάτα, 5-6 μερίδες τηγανητές πατάτες, να πάρουμε και κανένα λουκάνικο, καμιά ρώσικη, λίγο τζατζίκι, μερικές πίτες. Νομίζω είναι αρκετά». Για πέντε άτομα σίγουρα, αλλά τι ισχύει με τις θερμίδες και τα λιπαρά τους;

Η απάντηση είναι ο λόγος για τον οποίο η παραδοσιακή διατροφή της Τσικνοπέμπτης δεν μπορεί να γίνει ποτέ καθημερινή. Τα κρέατα, τα λουκάνικα, τα κοκορέτσια, οι τηγανητές πατάτες και τα λοιπά εδέσματα «κολυμπάνε» στα λίπη και τις θερμίδες. Όσο για το αλάτι, εξαρτάται από την ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί κατά την προετοιμασία τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ