Σεισμός στην Τουρκία: Το μήνυμα της ΕΡΤ που άγγιξε τους Τούρκους – Χιλιάδες σχόλια στο Twitter

Η ενημερωτική κάλυψη του >σεισμού στην Τουρκία<από την ΕΡΤ και η επιλογή της να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στους γείτονες μέσα από ένα βίντεο που “ντύθηκε” υπό τους ήχους του λαϊκού τραγουδιού της Μαύρης Θάλασσας «Είπα στον κόσμο ότι σ’ αγαπώ», άγγιξε τους Τούρκους.

Πολλά τουρκικά sites σχολίασαν την πρωτοβουλία της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για ακόμη ένα μήνυμα αλληλεγγύης από την Ελλάδα. Δεκάδες είναι τα μηνύματα που λαμβάνει από Τούρκους η κρατική τηλεόραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αμέτρητα είναι και τα δημόσια σχόλια στα social media. Ενδεικτική είναι η ανταπόκριση των ακολούθων ψηφιακής πλατφόρμας ενημέρωσης της Τουρκίας, η οποία δέχθηκε 1.300 σχόλια στη σχετική της ανάρτηση. Πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση, 76.000 άνθρωποι πάτησαν like, ενώ 10.600 χρήστες σχολίασαν.

Τούρκος blogger συγκλονίζει με ανάρτησή του στο Twitter, τονίζοντας ότι ο “πόνος δεν έχει γλώσσα, θρησκεία ή φυλή“. “Η ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΡΤ άνοιξε τις πρωινές ειδήσεις με εικόνες από τα συντρίμμια στην Τουρκία και το τραγούδι «Είπα στον κόσμο σ’ αγαπώ». Αν μπορείς να νιώσεις πόνο, είσαι ζωντανός, αν νιώθεις τον πόνο των άλλων, είσαι άνθρωπος” σχολίασε. Μάλιστα, στα σχόλιά του τονίζει σε μισά ελληνικά και μισά τουρκικά “Ευχαριστώ γείτονα“!

Η Ελλάδα δίνει μαθήματα ανθρωπιάς, σχολιάζει στο Twitter άλλος χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας: “Φανταστείτε να το έκανε αυτό το δίκτυο TRT”.

“Ευχαριστώ Γείτονα. Είδαμε ότι είναι δυνατόν να ενωθούμε στον πόνο και στις δύο πλευρές του Αιγαίου” είναι ακόμα ένα σχόλιο στο Twitter με αναφορά στο @ertnewsofficial.

Υπάρχουν μάλιστα και Τούρκοι, που μετά το συγκινητικό μήνυμα της ΕΡΤ προς την γείτονα, ζητούν πληροφορίες για το κανάλι ώστε να έχουν πρόσβαση:

Μήνυμα συμπαράστασης στην Τουρκία στέλνει και το ERTNews.gr:

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ