Πάρε με από εδώ, θα κάνω τα πάντα για σένα. Θα γίνω υπηρέτριά σου

Δύο παιδιά βρίσκονται σφηνωμένα ανάμεσα σε σκυρόδεμα, με τα κεφάλια τους καρφωμένα στη μία πλευρά, καθώς οι διασώστες τα διαβεβαιώνουν ότι η βοήθεια έφτασε 36 ώρες μετά τον σεισμό που κατέστρεψε το σπίτι τους στη βόρεια Συρία CNNi

Συγκλονιστικά είναι τα στιγμιότυπα από τις κολοσσιαίες επιχειρήσεις για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια, μετά την κατάρρευση χιλιάδων κτηρίων από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία.

«Πάρε με από εδώ, θα κάνω τα πάντα για σένα. Θα γίνω υπηρέτριά σου», ψιθυρίζει το μεγαλύτερο παιδί σύμφωνα με το CNNi, με τον διασώστη να απαντά: «Όχι, όχι».

Το βίντεο δείχνει διασώστες να κάθονται οκλαδόν στα ερείπια του σπιτιού των παιδιών στο Besnaya-Bseineh, ένα μικρό χωριό κοντά στο Χαράμ της Συρίας, καθώς προσπαθούν να βρουν έναν ασφαλή τρόπο για να τα απομακρύνουν.

 

Τους λένε να είναι δυνατοί και να μην κλαίνε.

Το όνομα της κοπέλας είναι Μαριάμ και χαϊδεύει απαλά τα μαλλιά στο κεφάλι του μικρότερου αδερφού της καθώς κείτονται στριμωγμένοι σε αυτό που φαίνεται να είναι τα υπολείμματα από το κρεβάτι τους.

Το όνομα του μικρότερου παιδιού είναι Ιλάαφ, σύμφωνα με τον πατέρα του – ένα ισλαμικό όνομα που σημαίνει προστασία.

Ο Μουσταφά Ζουχίρ αλ-Σαγιέντ λέει ότι η σύζυγός του και τα τρία παιδιά του κοιμόντουσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας όταν η γη σείστηκε από τον σεισμό.

«Νιώσαμε το έδαφος να τρέμει… και μπάζα άρχισαν να πέφτουν πάνω από το κεφάλι μας και μείναμε δύο μέρες κάτω από τα ερείπια», είπε. «Νιώσαμε ένα συναίσθημα που ελπίζω να μην χρειαστεί να νιώσει κανείς».
Καθηλωμένος κάτω από ερείπια, ο Αλ-Σαγιέντ είπε ότι η οικογένειά του απήγγειλε το Κοράνι και προσευχήθηκε δυνατά να τους βρει κάποιος.

«Οι άνθρωποι μας άκουσαν και σωθήκαμε – εγώ, η γυναίκα μου και τα παιδιά. Δόξα τω Θεώ, είμαστε όλοι ζωντανοί και ευχαριστούμε όσους μας έσωσαν», είπε.

Το βίντεο δείχνει ντόπιους να ζητωκραυγάζουν καθώς η Μαριάμ και ο Ιλάαφ μεταφέρονται από τα ερείπια τυλιγμένοι σε κουβέρτες. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου λαμβάνουν ιατρική φροντίδα.

Σε ένα άλλο βίντεο, τουρκική ομάδα έρευνας και διάσωσης προσπαθεί να βοηθήσει και να δώσει νερό σε ένα μικρό αγόρι από τη Συρία, τον Μοχάμαντ, που εγκλωβίστηκε κάτω από τα ερείπια στην Αντιόχεια της Τουρκίας

 



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ