Νηστεία: Πέντε τροφές που συστίνουν οι γιατροί

Η νηστεία ασκείται σε πολλές θρησκείες και είναι εξαιρετικά σημαντική στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Πολλοί διαιτολόγοι και γιατροί συμβουλεύουν τη νηστεία για να απαλλάξει το σώμα του από τις τοξίνες και να το ξεκουράσει. Εκτός από θρησκευτικούς λόγους, οι άνθρωποι έχουν επιλέξει τη νηστεία ως μέρος της διατροφής τους.

Η διαλείπουσα νηστεία είναι ένας κοινός τύπος δίαιτας που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Καθώς οι άνθρωποι νηστεύουν, μπερδεύονται σχετικά με το τι να καταναλώσουν κατά τη διάρκεια της νηστείας. Ακολουθεί μια λίστα με τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της νηστείας που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε γεμάτοι ενέργεια όλη την ημέρα.

  • Φρούτα: Τα φρούτα έχουν αποδειχθεί ότι είναι η πιο υγιεινή νηστίσιμη τροφή καθώς παρέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και πολύ νερό, γεγονός που αποτρέπει την αφυδάτωση. Επιπλέον, παρέχουν επίσης κρίσιμα θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε πάντα να σκεφτείτε να τρώτε μπανάνες εάν δεν υπάρχει άλλο φρούτο, καθώς είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, οι οποίες παρέχουν στο σώμα γρήγορη ενέργεια.
  • Ξηροί καρποί: Τα αντιοξειδωτικά αφθονούν στους ξηρούς καρπούς. Είναι χορταστικά, υγιεινά και νόστιμα. Αν πεινάτε αλλά δεν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο στο μαγείρεμα, βάλτε λίγους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, φιστίκια και ούτω καθεξής. Θα δώσουν στο σώμα σας μια ώθηση ενέργειας.
  • Καρύδα: Η καρύδα περιλαμβάνει τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση του αισθήματος πληρότητας και στη μείωση των αισθήσεων πείνας κατά τη νηστεία. Επιπλέον, το νερό καρύδας είναι μια φυσική πηγή ενυδάτωσης και ηλεκτρολυτών, που μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση των υγρών και των μετάλλων που χάνονται κατά τη νηστεία. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο, τα οποία είναι όλα ευεργετικά για τη γενική υγεία και ευεξία.
  • Όσπρια: Η κατανάλωση περισσότερων οσπρίων ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης. Τα φασόλια και τα όσπρια περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων και καταπολεμούν τις ασθένειες και τη γήρανση. Οι φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά ωφελούν το πεπτικό σύστημα και μπορεί ακόμη και να βοηθήσουν στην πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος.
  • Τόφου: Μια επιστημονική δήλωση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας του 2021 δίνει έμφαση στην επιλογή φυτικών πρωτεϊνών για την υγεία της καρδιάς. Το τόφου περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας και είναι πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνες, όπως ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρος και βιταμίνη Α. Το τόφου και άλλες τροφές σόγιας είναι επίσης κύρια πηγή ισοφλαβονών. Αυτά είναι φλαβονοειδή – χημικές ουσίες που δημιουργούνται από φυτά και συνδέονται με ποικίλα οφέλη για την υγεία.

πηγή: tromaktiko.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ