Κακοκαιρία Barbara: Σε ετοιμότητα η περιφέρεια Κρήτης

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας Κρήτης ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η οποία αναμένεται να φέρει χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη την Ελλάδα.

Η ΕΜΥ εξέδωσε νωρίτερα σήμερα (3.2.2023) έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και η Πολιτική Προστασία Κρήτης καλεί όλες τις υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας να είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Οι πολίτες ενημερώνονται ότι η έλευση του καιρικού συστήματος «Μπάρμπαρα», με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, καθώς και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 με 9 Μποφόρ στα πελάγη, θα επηρεάσει την Κρήτη από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Εκτός από την Πολιτική Προστασία, καλούνται και οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

πηγή: newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ