Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Έδενε τους ασθενείς στα κρεβάτια ή σε καλοριφέρ με τα χέρια πίσω

Φρικτές είναι οι καταγγελίες πρώην εργαζόμενης για το γηροκομείο του Κορυδαλλού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η γυναίκα αποκάλυψε ότι το προσωπικό έδενε τους ηλικιωμένους, τους άφηνε εντελώς απεριποίητους και έβγαζε τους νεκρούς νύχτα για να μη γίνονται αντιληπτοί.

«Οι συνθήκες διαβίωσης των ασθενών ήταν απερίγραπτες, ήταν αξιολύπητες. Εκτός από επιθετικές συμπεριφορές του ιδιοκτήτη της κλινικής, του γιατρού, ήταν και του προσωπικού. Όλο το προσωπικό κακοποιούσε. Νύχτα έφερναν φέρετρα. Κάθε φορά που πέθαινε κάποιος, γιατί μπορεί και μέσα σε μία ημέρα να είχε και δύο θανάτους, έφερναν τα φέρετρα νύχτα για να μην τους βλέπει η γειτονιά», δήλωσε πρώην εργαζόμενη στη δομή. 

Η γυναίκα στις δηλώσεις της αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος όπως είπε «έδενε τους ασθενείς, είτε αυτό ήταν στα κρεβάτια, είτε αυτό ήταν σε κάποιο καλοριφέρ με τα χέρια πίσω. Αυτός ο άνθρωπος για μένα είναι εγκληματίας. Τους έδενε και μπορεί να τους άφηνε ώρες με ακαθαρσίες επάνω τους. Τον ένοιαζε καθαρά το πως θα γεμίσει την τσέπη του».

«Δεν ήταν επιβίωση, ήταν αργός θάνατος»

Όπως η ίδια λέει πριν το επισκεπτήριο όλα άλλαζαν. «Συνήθως τα επισκεπτήρια όσο εργαζόμουν εγώ εκεί, ήταν από τις 17:00 μέχρι τις 20:00. Πριν, στην απογευματινή βάρδια δηλαδή 15:00 πίεζε πάρα πολύ το προσωπικό να τα έχουν όλα στην εντέλεια, έτσι ώστε 17:00 που θα έρθουν οι συγγενείς να είναι όλα τέλεια και 20:00 μόλις έκλειναν οι πόρτες ξεκινούσε το μαρτύριο για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν ήταν επιβίωση, ήταν αργός θάνατος. Το βράδυ κατέβαζαν εκείνους που ήταν παραμελημένοι από τους συγγενείς τους, που δεν είχαν κάποια επαφή με τους συγγενείς τους και έμεναν εκεί πέρα με τη σύνταξή τους, δηλαδή πλήρωναν με τη σύνταξή τους, όπου τους συγκεκριμένους τους κατέβαζε στο ισόγειο σε ράντζα, με παλιοκουβέρτες πάνω τους και τους άφηνε εκεί όλο το βράδυ. Δεν είχαν δηλαδή κάποιο δωμάτιο αυτοί. Τις ώρες του επισκεπτηρίου τους έβαζε κανονικά στους ορόφους σε καρέκλες, σε τραπεζαρίες για να μην αντιληφθούν τίποτα οι συγγενείς».

Γυναίκα, που πήρε τον θείο της από το Γηροκομείο στον Κορυδαλλό, ανέφερε για την κατάστασή του: «Ήταν πολύ χάλια. Ήρθε η μητέρα μου σπίτι και μου είπε ότι θα τον πάρουμε. Ότι ήταν βρώμικα – από νοσοκόμες καμία προσοχή».

Τριάντα οκτώ ηλικιωμένοι εξακολουθούν να βρίσκονται στη δομή, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή σπεύδουν στον Κορυδαλλό συγγενείς των ηλικιωμένων προκειμένου να δουν και να τους απομακρύνουν από τη συγκεκριμένη δομή.

πηγή: topontiki.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ