Βιασμός 4χρονου: Τι απαντά η δικηγόρος του πατέρα του ανήλικου για τις κατηγορίες σε βάρος του

Αποτροπιασμό προκαλεί η μαρτυρία του 4χρονου αγοριού που έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο του τον πατέρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Σημειώνεται πως οι γονείς του 4χρονου είναι χωρισμένοι και το παιδί κάποιες μέρες έμενε στο σπίτι του πατέρα του, όπου διαμένει και η γιαγιά του.

Χρειάστηκαν αρκετές συνεδρίες με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό ώστε το παιδί να ξεκλειδώσει και να περιγράψει στους ειδικούς τα όσα φέρεται να βίωσε στα χέρια του πατέρα και της γιαγιάς του. Σκηνές που δεν τις χωράει ο νους.

Η δικηγόρος του πατέρα του 4χρονου, Μαρία Χατζηχαρίση μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» και απάντησε στις κατηγορίες που βαραίνουν τον εντολέα της.

«Θεωρώ απαράδεκτη την δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας, που είναι μυστική από την πλευρά της καταγγέλλουσας και δη όταν η δημοσιοποίηση αυτή πλήττει την ανηλικότητα που χρήζει ιδιαίτερης προστασίας. Δηλώσεις συνηγόρων ενώ εκκρεμούν δικαστικές ενέργειες, και κατά τη γνώμη μου απαράδεκτες, γιατί εκτός των άλλων κατατείνουν στον επηρεασμό των δικαστικών κρίσεων που εκκρεμούν», ανέφερε αρχικά.

«Περιορίζομαι ως εκ τούτου στην παρούσα δήλωση με το εξής περιεχόμενο: Οι καταγγελίες σε βάρος του εντολέα και της μητέρας του, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι απολύτως ψευδείς. Κίνητρο της καταγγέλλουσας είναι η προσβολή και η απαξίωση της προσωπικότητας του εντολέα μου, του πατέρα του τέκνου ώστε να επιτευχθεί η γονεϊκή αποξένωση και η αποκοπή οποιασδήποτε σχέσης του παιδιού με τον πατερά κι τους συγγενείς της πατρικής οικογένειας και αυτή η συμπεριφορά χρονολογείται από τότε που διασπάστηκε η έγγαμη συμβίωση, έχουν δε εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν τα προαναφερόμενα».

Αναφορικά με τα κίνητρα της καταγγέλλουσας ανέφερε πως, «υπάρχει δικαστικό ιστορικό ότι επεδίωκε σθεναρά την αποκοπή των σχέσεων του παιδιού με τον πατέρα του και τους συγγενείς της πατρικής γραμμής, αποκλείοντας την επικοινωνία πατέρα και παιδιού που το δικαστήριο είχε ορίσει, την οποία η καταγγέλλουσα συστηματικά παραβίαζε. Επειδή η συμπροφορά της στοιχειοθετούσε κακή άσκηση της επιμέλειας, ο πατέρας ζήτησε από το δικαστήριο να του ανατεθεί η αποκλειστική άσκηση της επιμέλειας του ανηλίκου».

«Μπροστά στον κίνδυνο να απωλέσει η μητέρα την επιμέλεια του ανηλίκου, συνομολόγησε στο δικαστήριο την συνεπιμέλεια, με χρονική κατανομή της διαμονής του ανηλίκου ανά 15ήμερο με κάθε γονέα. Αλλά ούτε και αυτό που προηγήθηκε σεβάστηκε η μητέρα, ώστε αμέσως μόλις λειτούργησε η συνεπιμέλεια στην πράξη προφασίστηκε βιασμό του ανηλίκου από τον πατέρα και την γιαγιά της πατρικής γραμμής, ώστε με βάση τις μηνύσεις της να αποκλείσει και πάλι τον πατέρα από οποιασδήποτε σχέση με το παιδί», επεσήμανε.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ