Τουρκία: Συγγνώμη από Ερντογάν για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης

Ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να αναλάβει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στη διάσωση των θυμάτων του φονικού σεισμού που χτύπησε την Τουρκία.

Ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας από τους κατοίκους της επαρχίας Αντίγιαμαν, μίας από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

«Εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να εργασθούμε όπως θέλαμε στο Αντίγιαμαν για πολλές ημέρες. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην επαρχία αυτή, τρεις εβδομάδες μετά τον σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 44.000 ανθρώπους στην Τουρκία, έχοντας πλήξει και την γειτονική Συρία.

Να σημειωθεί ότι ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών, κατέστρεψε 170.000 κτίρια σε 11 τουρκικές επαρχίες και έπληξε και την γειτονική Συρία.

Από τις 6 Φεβρουαρίου και τους δύο σεισμούς των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ, έχουν καταγραφεί περίπου 10.000 μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με την Afad και πολλές από αυτές ήταν αρκετά ισχυρές, όπως σήμερα.

Οι νεκροί μόνο στην Τουρκία έχουν φτάσει (επίσημα) τις 44.374.

Σύμφωνα με τον Γιουνούς Σεζέρ, επικεφαλής της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), οι εργασίες έρευνας και διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί σε σχεδόν 21.000 κτίρια, προσθέτοντας ότι «είμαστε πλέον πλήρως επικεντρωμένοι στην απομάκρυνση των συντριμμιών». Όπως πρόσθεσε, περισσότερα από 230.000 άτομα επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές.

πηγή: newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ