Συνάντηση καλλιτεχνών – Μητσοτάκη: Τι δηλώνουν οι καλλιτέχνες μετά τη συνομιλία

Οι καλλιτέχνες συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς βρίσκονται σε αναμονή της νομοθετικής πρότασης του πρωθυπουργού. Η συνάντηση έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση, η οποία είχε διάρκεια περισσότερο των 2 ωρών συζητήθηκαν διεξοδικά τα αιτήματα των καλλιτεχνών. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις τους οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκης δεν φαίνεται να τους καλύπτουν.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου δήλωσε:

«Καταθέσαμε το σύνολο των αιτημάτων μας, για τα οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση το περιεχόμενο της οποίας συνολικά οι συλλογικοί φορείς θα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε αν μας καλύπτει. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να υπάρξουν έμπρακτες αποφάσεις. Έχουμε προκηρύξει απεργία για την Παρασκευή.»

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ Άρης Λάσκος τόνισε:

«Η πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης ήταν δύσκολη. Μιλούσαν για παρεξήγηση. Από τη δεύτερη έγιναν πιεστικότερα τα πράγματα. Δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός ότι θα καταθέσει ωε το τέλος της εβδομάδας νομοθετική ρύθμιση για ΤΕ και όλα τα αιτήματα μας.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας και τις δράσεις μας μέχρι να δούμε αν μας καλύπτει η ρύθμιση, δηλαδή μέχρι και να δούμε τι θα γράφει ακριβώς. Συνεχίζουμε και επαγρυπνούμε. Βγάζουμε όσα μπορούμε περισσότερα ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα μας.»

πηγή: in.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ