Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία για τους Τρεις Ιεράρχες στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας

Μνήμη των Τριών Ιεραρχών σήμερα, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2023 και στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, καθώς και αρτοκλασία.

Στον εορτασμό της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Προστατών των Γραμμάτων και των Επιστημών, οι οποίοι απέκτησαν στιβαρή Ελληνική παιδεία, την οποία αξιοποίησαν και ανέδειξαν μέσα από το Χριστιανισμό παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Δημήτρης Πολίτης, αιρετοί της αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Το απόγευμα και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επιδοθούν οι έπαινοι Νικολάου Πολίτη σε αριστεύσαντες μαθητές, τους οποίους έχει θεσπίσει ο Δήμος Καλαμάτας και συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ