Novartis: Προφυλακίστηκε ο Μάξιμος Σαράφης

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του “Μάξιμος Σαράφης”, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ηγετικό πρόσωπο εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες και έχει «φωτογραφηθεί» ως ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκιση του κατηγορούμενου που φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Αντίθετα, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου περνά σήμερα, ως ηγετικό πρόσωπο εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες, το πρώην στέλεχος επικοινωνίας της Novartis, που έχει «φωτογραφηθεί» ως ο προστατευόμενος  μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης».

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται έξι πρόσωπα τα οποία αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τις αρχές, πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξαπάτηση πελατών για παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους από το Ντουμπάι είχε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ο οποίος , ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται ισχυριζόμενος  πως η δραστηριότητα της εταιρείας είναι πραγματική και η εκταμίευση των χρημάτων βρισκόταν στην τελική ευθεία καθώς η διαδικασία ήταν χρονοβόρα.

Σε ανακοίνωση μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ που υπογράφει ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο οποίος σε όλα τα στάδια της δικαστικής διαδρομής της υπόθεσης Novartis έχει αρνηθεί ότι ήταν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, αναφερόμενος στην υπόθεση κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για παρακράτος ισχυριζόμενος ότι η ποινική εμπλοκή του «είναι αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας».

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, αν και το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφανίζεται ως κομβικό και στις  δυο υποθέσεις η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis δεν επηρεάζει τις εξελίξεις που αφορούν τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και το καθεστώς προστασίας δεν έχει αρθεί αφορά μόνο την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και καμία άλλη.

πηγή: newsbeast.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ