Μεγάλη συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και δυναμικό ξεκίνημα Θανάση Βασιλόπουλου

Δυναμικό ξεκίνημα για νέα πορεία στον Δήμο Καλαμάτας με μια μεγάλη συγκέντρωση που δεν χώρεσε απόψε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, πραγματοποίησε ο δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Στην επετειακή εκδήλωση της παράταξής του, ακριβώς 4 χρόνια μετά το ξεκίνημα της προηγούμενης προσπάθειας, παρατήρησε ότι “υπάρχει μια διαφορά σήμερα δεν μας φτάνει ούτε ολόκληρο το Πνευματικό Κέντρο”, ευχαρίστησε κάθε μία και κάθε έναν που ήταν παρόντες και αφού υπενθύμισε το διακύβευμα των εκλογών του 2019, υποστήριξε ότι “το έργο μας, όσα κάναμε, όσα κάνουμε και όσα έχουμε δρομολογήσει, δικαιώνουν την προσπάθεια μας. Αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο, τη συνέπειά μας, την αποτελεσματικότητα της δράσης μας”.

Εκτίμησε πως “για πρώτη φορά, δεν έχουμε απλώς συγκεκριμένο όραμα. Έχουμε συγκεκριμένο στόχο που έχει εγκριθεί και έχει μεγάλη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Η ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης, συνιστά μία τεράστια επιτυχία, κυρίως όμως, συνιστά το διαβατήριο για μια εντυπωσιακή προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης για το μέλλον. Με έργο στην πράξη, η Καλαμάτα είναι ήδη, ένας τόπος που αξίζει να ζεις να εργάζεσαι να δημιουργείς”.

Στην παρουσίαση με τη βοήθεια βίντεο με έργα που έγιναν και που προγραμματίζονται, ο Θαν. Βασιλόπουλος αφού αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του “γιατί, πέρα από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση 43 ακόμη έργων, ενώ έχουμε υποβάλει πλήρεις προτάσεις και για 21 ακόμα, που αναμένουμε ότι θα εγκριθούν. Όχι λίγα έργα για τους λίγους, αλλά σημαντικά και πολλά έργα για τους πολλούς”. Για το μεγάλο αντιπλημμυρικό παρατήρησε ότι “εάν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προσέγγιζαν διαφορετικά το θέμα, θα μιλούσαμε σήμερα για ένα ακόμα μεγάλο έργο” κι εξέφρασε την ελπίδα ότι η Πολιτεία θα προχωρήσει στην υλοποίηση του, συνυπολογίζοντας τις προτάσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή.

Για τα έργα που καθυστερούν ανέφερε πως “μέσα στα πολλά έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται, υπάρχουν και λίγα που καθυστέρησαν ή καθυστερούν. Κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε όλα όσα πρέπει, για να λυθούν τα προβλήματα. Η έκπτωση κάποιων εργολάβων, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της αποφασιστικότητας μας. Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να κρατά το δήμο σε ομηρία και τα έργα σε αναστολή. Τα έργα θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν”.

Συνεχίζοντας την παρουσίαση, ο Θαν. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε ακόμα σε έργα και δράσεις που αφορούν την στήριξη της κοινωνίας, την πόλη καθαρή και προσβάσιμη για όλους, τον τουρισμό – πολιτισμό, δίπλα στις νέες και στους νέους, τις νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον, τη νέα φυσιογνωμία της πόλης.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση, δεσμεύτηκε ότι “όπως κερδίσαμε το μεγάλο στοίχημα της συμμετοχής μας στις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030», έτσι θα κερδίσουμε και το στοίχημα της αξιοποίησης της ευκαιρίας που ανοίγεται για την πόλη μας και για όλες και όλους εμάς. Οπως πορευτήκαμε αυτά τα 3 χρόνια που βρισκόμαστε στο τιμόνι του δήμου, ενώνοντας δυνάμεις και κρατώντας τις πόρτες μας ανοιχτές σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν στο δήμο μας, έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον”.

Και κάλεσε “όλες και όλους, να ενώσουμε δυνάμεις, ώστε στα χρόνια που έρχονται, μαζί, παλιοί και καινούριοι φίλοι και συνεργάτες, να πετύχουμε – και θα πετύχουμε – ακόμα περισσότερα”.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ