H Καλαμάτα ψηλά στον City break τουρισμό

Η Καλαμάτα, μαζί με το Ναύπλιο και την Αλεξανδρούπολη είναι πόλεις που βρίσκονται ψηλά στον City break τουρισμό μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Νικόλ Καζαντζίδου που δημοσιεύεται στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (δείτε ΕΔΩ), στο οποίο περιλαμβάνονται δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Νίκου Κελαϊδίτη.

Σημειώνεται -μεταξύ άλλων- στο ρεπορτάζ: «Βασικός τροφοδότης της οικονομίας και για όλες τις εποχές του χρόνου, ο τουρισμός πόλεων (city break) αναδεικνύεται “δυνατό χαρτί” για πολλούς προορισμούς που επενδύουν σε αυτόν ενώ όπως φαίνεται η χώρα μας διαθέτει ουκ ολίγες επιλογές. Παρόλο που συνήθως περιορίζεται σε τρεις ή τέσσερις μέρες (από Παρασκευή έως Δευτέρα) είναι μια μορφή τουρισμού που δίνει “ ανάσα” ειδικά τους μήνες που η τουριστική κίνηση γενικότερα είναι πεσμένη, τόσο από Έλληνες όσο και από αλλοδαπούς. Μετά την Αθήνα, που κρατά τα σκήπτρα του city break και την Θεσσαλονίκη που έπεται αλλά είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, οι τρεις πόλεις που έχουν πολύ ανεπτυγμένο city break τουρισμό, είναι το Ναύπλιο, η Καλαμάτα και η Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Κελαϊδίτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)».

Στο ίδιο άρθρο, φιλοξενούνται και δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια έντονη τουριστική δυναμική».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ