Χιόνια στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα: Εντυπωσιακές εικόνες

Στα λευκά έχουν ντυθεί από το πρωί και πολλές μεγάλες πόλεις όπως η Καστοριά, η Καρδίτσα, η Φλώρινα αλλά και η Χαλκιδική και το Καρπενήσι .
Τρεις λευκοί λύκοι στο καταφύγιο του Αρκτούρου στη Φλώρινα υποδέχονται με το γνωστό ουρλιαχτό τους, το πρώτο χιόνι του φετινού χειμώνα.

Ο λευκός κλοιός μπορεί να ομόρφυνε το τοπίο στην ελληνική επαρχία, προκάλεσε όμως και πολλά προβλήματα.

Χαλκιδική

Λευκό τοπίο αντίκρυσαν το πρωί οι κάτοικοι της ορεινής Χαλκιδικής, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου να βρίσκονται σε επιφυλακή από τα ξημερώματα.

Το «έστρωσε» στον Χορτιάτη

Προετοιμασμένοι φαίνεται πως ήταν οι κάτοικοι του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, αφού πολλοί προνόησαν να σηκώσουν τους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων τους, καθώς όλα προμήνυαν τον χιονιά στην περιοχή τους.

Το πρώτο χιόνι για το 2023 έπεσε στη Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι του Χορτιάτη ξύπνησαν και είδαν στρωμένες με χιόνι τις οροφές των αυτοκινήτων αλλά και τις σκεπές των σπιτιών.

Κλειστά τα σχολεία στο Καρπενήσι

Στο Καρπενήσι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι κλειστά λόγω χιονόπτωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος. Η κεντρική πλατεία του χωριού έχει καλυφθεί από χιόνι, ενώ κυκλοφορούν ελάχιστα αυτοκίνητα.

Χιόνια στα ορεινά Καστοριάς – Φλώρινας

Ο χιονιάς επισκέφτηκε και τα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, ντύνοντας στα λευκά βουνά και οικισμούς. Στη Φλώρινα πυκνό χιόνι έπεσε στο Πισοδέρι, στο Νυμφαίο, στο Λεχοβο, ενώ στην Καστοριά χιονισμένα είναι τα χωριά του Δήμου Νεστορίου, όπως η Κοτύλητο Επταχώρι και η Κλεισούρα και τα ορεινά χωριά των Κορεστείων.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε ορεινά χωριά της Ημαθίας, της Πιερίας και της Πέλλας, χωρίς όμως να σημειωθούν προβλήματα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Στα λευκά έχουν ντυθεί επίσης πολλές περιοχές της χώρας από την Βοιωτία και πάνω, όπως στον Παρνασσό και το Πήλιο.

πηγή: MEGA TV

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ