Τραγωδία στο Νεπάλ: Συντριβή αεροσκάφους – Νεκροί και οι 72 επιβαίνοντες

Σε μία από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες των τελευταίων ετών στο Νεπάλ. Δεν έχει επιζήσει κανείς, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές μετά τη συντριβή αεροσκάφους με 72 επιβαίνοντες.

Εικόνες φρίκης και καταστροφής κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ βίντεο αποτυπώνει τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο δεν διακρίνεται η συντριβή, όμως το αεροπλάνο με τους 72 επιβάτες και μέλη πληρώματος έπεσε σε ένα φαράγγι στα περίχωρα της πόλης Ποκάρα και τυλίχθηκε στις φλόγες. 68 νεκροί εντοπίστηκαν στα συντρίμμια, ενώ τοπικές πηγές έκαναν λόγο για επιζώντες που μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Άλλη πηγή είπε ότι αγνοούνται 4 άνθρωποι και ότι θεωρεί απίθανο να υπάρχουν επιζώντες. Μεταξύ των επιβατών ήταν τρία βρέφη και άλλα τρία παιδιά.

Το δικινητήριο αεροπλάνο ATR-72 της Yeti Ailines εκτελούσε εσωτερική πτήση στο Νεπάλ από την πρωτεύουσα Κατμαντού στην ορεινή τουριστική πόλη Ποκάρα. Κατέπεσε ενώ πλησίαζε για προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ποκάρα μετά από πτήση 20 λεπτών και ενώ είχε χαθεί η επαφή με τον πύργο ελέγχου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας των Ιμαλαϊων διέταξε έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι 15 ξένοι υπήκοοι από Ινδία, Ρωσία, Κορέα, Αυστραλία και Γαλλία, οι περισσότεροι έκαναν τουρισμό στο Νεπάλ.

Στην ίδια περιοχή είχε συντριβεί πέρυσι άλλο αεροπλάνο παρασύροντας στο θάνατο 16 ανθρώπους.

Το Νεπάλ έχει από τα χειρότερα ιστορικά σε αεροπορικές τραγωδίες στον κόσμο. Από το 2020, έχουν σκοτωθεί 273 άνθρωποι σε 17 αεροπορικά δυστυχήματα, ωστόσο πολλοί ντόπιοι και ξένοι προτιμούν τα αεροπορικά ταξίδια προκειμένου να αποφεύγουν τις πολύωρες διαδρομές με αυτοκίνητο στις ορεινές περιοχές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει τις πτήσεις νεπαλέζικων εταιρειών για λόγους ασφαλείας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ