Το τελευταίο αντίο του Νότη Μαυρουδή

Το τελευταίο αντίο του μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή, είπαν συγγενής και φίλοι το πρωί του Σαββάτου στον μουσικοσυνθέτη ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου 2023 στο σπίτι του στην Κουκουράβα Πηλίου, όταν έπεσε από ύψος τριών μέτρων.

Πλήθος κόσμου

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη είπαν η οικογένειά του, φίλοι, συνεργάτες και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου στο κοιμητήριο Χαλάνδριου.

Η αγαπημένη του σύζυγος, Βάσω, τα παιδιά του, Χάρης και Ροδή, αγκαλιασμένοι αποχαιρέτησαν τον δικό τους άνθρωπο, τραγουδώντας τους στίχους του «Πρωινού Τσιγάρου», ενός εμβληματικού τραγουδιού που σημάδεψε την καλλιτεχνική πορεία του Νότη Μαυρουδή.

Ο γιος του Χάρης αποχαιρέτησε τον πατέρα του με λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης εκ μέρους της οικογένειάς του.

«Σε ευχαριστώ διότι κατάφερες να είσαι δίπλα μου με αγάπη και στοργή χωρίς όμως να μου δείξεις βαριά σκιά. Κατάφερες να μου δείξεις διακριτικά τον δρόμο και να με αφήσεις να είναι αυτόφωτος. Σε ευχαριστώ».

Ο Νότης Μαυρουδής πορεύτηκε με πιστό σύντροφο την αγαπημένη του κιθάρα, στις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές. Αγαπούσε ιδιαίτερα τους μαθητές του ενώ, όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι, ποτέ δεν έχασε το χιούμορ του.

«Ο εγγονός του Νότη, ο Ιάσωνας, θέλει να διαβάσω κάτι: ‘ο Νότης ήταν ένας άνθρωπος που έζησε τη ζωή του με τους δικούς του όρους. Έφυγε κάνοντας αυτό που τον έκανε ευτυχισμένο, η κιθάρα. Παππού όπως θα έλεγες και εσύ, πάμε μετά για ένα γλυκό χωρίς να το μάθει η γιαγιά’».

Για το έργο και την πορεία του Νότη Μαυρουδή μίλησαν φίλοι και συνεργάτες του.

Το δυστύχημα

Ο μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή λόγω ενός τραγικού δυστυχήματος στο σπίτι του στο Πήλιο.

«Μπλέχτηκε το παντελόνι του στην καρέκλα και πήγε να πέσει. Για να μην πέσει έβαλε τα χέρια του στα κάγκελα και έφυγε κάτω».

Το παρών στη κηδεία του Νότη Μαυρουδή έδωσαν γνωστοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και πλήθος κόσμου.

Η σορός του Νότη Μαυρουδή μετά την πολιτική του κηδεία μεταφέρθηκε στο αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα.

Πηγή: megatv.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ