Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε λαϊκό προσκύνημα 4 ωρών τη Δευτέρα η σορός του

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου φαίνεται πως θα τεθεί τελικά σε λαϊκό προσκύνημα, από τις 06:00 έως τις 10:00 της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, πριν την εξόδιο ακολουθία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να επισκεφθούν το παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, από τις 06:00 το πρωί και για τις επόμενες 4 ώρες που θα διαρκεί το λαϊκό προσκύνημα.

 Στις 12:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και μετά η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, δίπλα από τους προγόνους του.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση ώστε να επιβεβαιωθεί το λαϊκό προσκύνημα της σορού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ποιοι εστεμμένοι και μέλη βασιλικών οίκων θα δώσουν το παρών στην κηδεία

Πλήθος γαλαζοαίματων αναμένεται να δώσει παρεβρεθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά. Ενδεικτικά, θα παραστούν τόσο ο Bασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ και η σύζυγός του Λετίθια όσο και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α.

  Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη η Βασιλομήτωρ Σοφία, αδελφή του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, η οποία είχε σπεύσει στην Ελλάδα εδώ και μέρες καθώς η υγεία του τέως Βασιλιά είχε επιδεινωθεί.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας εξάλλου έχει τους στενότερους δεσμούς αίματος με τον τέως Βασιλιά.

Την ίδια ώρα, “το παρών” θα δώσει τόσο η Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα Β’, η οποία και υπενθυμίζεται πως είναι αδελφή της Άννας Μαρίας, όσο και ο Πρίγκιπας της Δανίας Φρειδερίκος, αγαπημένος ανιψιός του Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία τουλάχιστον 20 εστεμμένων ή μελών από βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης στην κηδεία.

Τα μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών θα βρίσκονται στο «πόδι» από το Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, καθώς η άφιξη μελών βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης επιβάλει τα μέτρα να είναι «υψηλού επιπέδου», όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον skai.gr ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

«Φρούριο» θα θυμίζει την Δευτέρα το κέντρο της Αθήνας, κυρίως γύρω από το Σύνταγμα και την Mητρόπολη Αθηνών με «αγκυροβολημένους» αστυνομικούς στις ταράτσες των παρακείμενων κτηρίων και drones, ενώ αναμένεται από νωρίς το πρωί να τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ