Πάτρα: Δίπλα στον γιο του στα δικαστήρια, ο Στέλιος της 17Ν

Παρών στα δικαστήρια της Πάτρας, όπου μετήχθησαν οι επτά συλληφθέντες της σκληρής συμμορίας που έκανε ληστείες σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό, ήταν και το καταδικασμένο μέλος της 17 Νοέμβρη, ο «Στέλιος».

Δεκάδες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου υποδέχονται με συνθήματα τους επτά συλληφθέντες της σκληρής συμμορίας της Πάτρας, που εμπλέκονται σε ληστείες και διακίνηση κάνναβης στην Αχαΐα.

Φορώντας κουκούλες και καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με μάσκες, μπαίνουν στο δικαστικό μέγαρο ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Παρών στα δικαστήρια ο «Στέλιος» της 17Ν

Στα δικαστήρια της Πάτρας βρισκόταν και ο «Στελιος» της 17 Νοέμβρη. Ο Κωνσταντίνος Καρατσώλης, πατέρας ενός εκ των επτά συλληφθέντων, ήταν εκεί καθώς ο γιος του κατηγορείται πως συμμετείχε στην ομάδα των ατόμων που διέπραττε τις ληστείες στην Αχαΐα.

Τα στοιχεία εναντίον του είναι συντριπτικά καθώς στα σπίτια που είχε νοικιάσει ο γιος του βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Ένα ορφανό γενετικό υλικό που είχε βρεθεί μέσα σε μια σπασμένη τζαμαρία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πάτρα ήταν η αρχή για την ταυτοποίηση των δραστών.

Το DNA που οδήγησε στην ταυτοποίηση

Ο ίδιος τύπος DNA εντοπίστηκε και στη μάσκα που είχαν αφήσει διπλά από μια κλεμμένη μηχανή μετά από μια ακόμη ένοπλη ληστεία που είχαν διαπράξει.

Αυτό οδήγησε τις αρχές στο συμπέρασμα πως οι ληστές ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έτσι κατάφεραν με πολύμηνες έρευνες να τους τακτοποιήσουν και να τους συλλάβουν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις το βραδύ της Δευτέρας.

Οι συλληφθέντες έπαιρναν αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης ενώ σε καμία επικοινωνία μέσω τηλεφώνου δεν αναφέρονταν στις δραστηριότητες τους. Επίσης όταν πραγματοποιούσαν τις ληστείες δεν είχαν μαζί τις συσκευές τους, ενώ άκουγαν την ΕΛ.ΑΣ μέσω ασυρμάτου.

Η Εισαγγελία Πατρών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κατοχή ναρκωτικών και εκρηκτικών και στους επτά αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν στην Πάτρα.

πηγή: MEGA TV

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ