Μεγάλη Βρετανία: Έτσι θα γίνει η στέψη του νέου βασιλιά – Σπάει την παράδοση ο Κάρολος

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, του προκαθήμενου της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, θα στεφθεί επίσης στην ιστορική τελετή.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα κάνει μεγάλη αλλαγή στην στέψη και δε θα φορέσει την κλασική φορεσιά.

Σπάει την παράδοση
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Sun», o νέος βασιλιάς ενημερώθηκε ότι θα σπάσει την παράδοση αιώνων και θα εγκαταλείψει την χρήση μεταξωτών καλτσών και παντελονιών κατά την στέψη του. Ο μονάρχης, 74 ετών, επέλεξε να φορέσει αντ’ αυτού στρατιωτική στολή.

Ο Κάρολος θέλει η στέψη του να αντιπροσωπεύει τη «σύγχρονη μοναρχία του 21ου αιώνα, οπότε δε θα φορέσει παλιομοδίτικες κάλτσες και βράκες» αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Τελετή με θέαμα
Ο Κάρολος αναμένεται να φθάσει με στρατιωτική στολή, πιθανώς του Ναυάρχου του Στόλου, την οποία φορούσε στα εγκαίνια του Κοινοβουλίου τον περασμένο Μάιο.

Θα ντυθεί επίσης στην τελετή με γούνα ερμίνας και θα φορέσει σε διαφορετικά σημεία τόσο το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα όσο και το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ποιο στέμμα θα χρησιμοποιηθεί για τη βασιλική σύζυγο Καμίλα.

Ήδη τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες του προγράμματος και σε αυτό περιλαμβάνονται συναυλίες, φωταγώγηση μνημείων και πρωτοβουλίες για την προώθηση του εθελοντισμού.

Σημειώνεται ότι η Δευτέρα μετά την στέψη θα είναι αργία για τους Βρετανούς.

Θα επανενωθεί η βασιλική οικογένεια;
Το Παλάτι δεν έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής εάν ο Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν θα είναι παρόντες στην τελετή. Επίσης, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση για το αποκαλυπτικό βιβλίο του Χάρι με τίτλο «Ρεζέρβα», το οποίο κυκλοφόρησε στις 10 Ιανουαρίου, με αιχμές για μέλη της βασιλικής οικογένειας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ