Βέροια: Υπό άκρα μυστικότητα η κηδεία του μωρού που βρέθηκε στον Αλιάκμονα

Υπό άκρα μυστικότητα τελέστηκε η κηδεία του 11μηνου βρέφους την ώρα που η μητέρα του, που ομολόγησε ότι το πέταξε στο φράγμα του Αλιάκμονα, οδηγούνταν στο δικαστικό μέγαρο Βέροιας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του παιδιού έγινε το μεσημέρι, σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Η μητέρα, που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν σκότωσε εκείνη το παιδί της και πως δεν ξέρει τι έχει συμβεί.

«Παραδέχομαι ότι πήγα με το παιδί στο φράγμα, όμως δεν το σκότωσα» φέρεται να είπε η κατηγορούμενη ενώ σε ερωτήσεις των αστυνομικών για το τι συνέβη και το παιδί κατέληξε η 29χρονη ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πώς το 11 μηνών κοριτσάκι βρέθηκε στα κρύα νερά του φράγματος.

Στο μεταξύ η νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στο 11 μηνών κοριτσάκι, έδειξε ασφυκτικό θάνατο μέσα στο νερό.  Αυτό σημαίνει ότι το παιδί ήταν ζωντανό όταν έπεσε στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Την παραμονή Πρωτοχρονιάς η 29χρονη μητέρα έφυγε με το κοριτσάκι από χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της και επέστρεψε την επόμενη ημέρα χωρίς το μωρό.

Με κινητοποίηση της οικογένειάς της άρχισαν οι έρευνες και τελικά το άψυχο κορμάκι του μωρού εντοπίστηκε να επιπλέει στα παγωμένα νερά του ποταμού, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η μητέρα φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές. 

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα εκείνη αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (ενός έτους) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

 «Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας».

 Ο οδηγός ταξί που την πήρε από το φράγμα του Αλιάκμονα, ανέφερε ότι έλαβε κλήση από το κέντρο στις 16.05 για το φράγμα και από εκεί παρέλαβε τη γυναίκα η οποία του είπε να την μεταφέρει στην περιοχή του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη Βέροια.

«Δεν έδειχνε ταραγμένη, δεν είχε μαζί της κάποιο παιδί. Έκατσε στα πίσω καθίσματα και σε όλη τη διαδρομή δεν είπε τίποτα απολύτως. Η συμπεριφορά της ήταν απολύτως φυσιολογική, νορμάλ, όπως όλος ο κόσμος. Την παρέλαβα από τον κεντρικό δρόμο, πριν τη γέφυρα», ανέφερε ο οδηγός ταξί, ο οποίος κλήθηκε από την αστυνομία για κατάθεση.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ