“Ο Σκρούτζ και τα Πνεύματα των Εορτών” – Παρασκευή 23/12 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου  συνεχίζοντας την επιτυχημένη δεκαεπτάχρονη πορεία της , με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει φέτος την πιο επίκαιρη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, βασισμένη πάνω στο γνωστό έργο του Κάρολου Ντίκενς (Μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία), “O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ” σε Σκηνοθεσία & Θεατρική Διασκευή Κέλλυς Σταμουλάκη. Η αγαπημένη παράσταση περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα κι ένας από τους σταθμούς της θα είναι και η Καλαμάτα, όπου το έργο θα παρουσιαστεί στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 17.30 και στις 19.30.

Η “Χριστουγεννιάτικη ιστορία” έχει ξεχωριστή θέση στη βιβλιογραφία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Άλλωστε ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς όλων των εποχών.

ΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΙ & ΜΕΓΑΛΟΙ;…
Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που προσλαμβάνουν τα παιδιά από την ιστορία του άπληστου ΣΚΡΟΥΤΖ ο οποίος, μετά την παρέμβαση των τριών πνευμάτων που του φανερώνουν την ασχήμια της ζωής του, μεταμορφώνεται σε άνθρωπο καλοσυνάτο που θέλει να μοιράζεται την περιουσία του με τους συνανθρώπους του. Ειδικά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και πρέπει να αλληλοστηριζόμαστε για να επιβιώσουμε, το μήνυμα του σπουδαίου Ντίκενς μοιάζει πιο επιτακτικό και απαραίτητο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Χριστούγεννα 1843, ο ΕΜΠΕΝΙΖΕΡ ΣΚΡΟΥΤΖ είναι ένας τσιγκούνης, φιλάργυρος γερό-τοκογλύφος, που μισεί τα Χριστούγεννα και τις γιορτές και όλα αυτά τα οποία αντιπροσωπεύουν. Το βράδυ της παραμονής ο ΣΚΡΟΥΤΖ δέχεται μία απρόσκλητη επίσκεψη από ένα πνεύμα, του πρώην συνεργάτη του ΤΖΕΙΚΟΜΠ ΜΑΡΛΕΙ τσιγκούνη και μίζερου όπως ο ΣΚΡΟΥΤΖ.

Εκείνος τον προειδοποιεί πως αν δεν αλλάξει τρόπο σκέψης βλέποντας τα πράγματα πιο ευχάριστα με διαφορετικό μάτι θα καταλήξει όπως εκείνος καταδικασμένος στο αιώνιο μαρτύριο… Το ίδιο βράδυ ακόμα τρία πνεύμα θα επισκεφθούν τον γκρινιάρη και εγωιστή ΣΚΡΟΥΤΖ εκείνα των προηγούμενων, των τωρινών και των μελλοντικών Χριστουγέννων… του οποίου υποδεικνύουν τα λάθη του… Μετά την εμπειρία αυτή, η ημέρα των Χριστουγέννων ξημερώνει βρίσκοντας έναν διαφορετικό ΣΚΡΟΥΤΖ….

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν επαγγελματίες και καταξιωμένοι ηθοποιοί όπως ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ στο ρόλο του  Ήρωα ΣΚΡΟΥΤΖ , η αγαπημένη σε όλους ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΗΓΟΥ σε έναν χαρακτηριστικό ρόλο και μαζί τους ταλαντούχοι ηθοποιοί που παίζουν τραγουδούν και χορέυουν: η ΕΦΗ ΚΙΟΥΚΗ, ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗΣ και ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΡΥΛΟΣ. 

Η μουσική που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους είναι του ΖΑΚ ΙΑΚΩΒΙΔΗ , ο θίασος χορεύει πάνω στα βήματα της ΑΝΝΑΣ ΜΑΓΚΟΥ , την παράσταση φωτίζει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΖΑΙΟΣ, τον θίασο επιμελήθηκε ενδυματολογικά η πολύ έμπειρη ΣΗΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ και το μακιγιαζ η ΑΙΜΙΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ενώ το εντυπωσιακό σκηνικό που μας ταξιδεύει στη Βικτωριανή Αγγλία στα μέσα του 19ου αιώνα κατασκεύασε ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ και το ζωγράφισε η καταξιωμένη σκηνογράφος ΕΛΕΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ. 

Υποστήριξη Έμφασις 91.8Life fm 88EnterMessinia.grEnterMessinia TV  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ