Eurovision 2023: Με τους TVORCHI και το τραγούδι Heart of Steel η Ουκρανία στον διαγωνισμό

Ο εθνικός τελικός της Ουκρανίας για την ανάδειξη του εκπροσώπου της για τον 67ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Το σόου έλαβε χώρο στον σταθμό του μετρό Maidan Nezalezhnosti στο Κίεβο, ο οποίος χρησιμοποιείται ως καταφύγιο. Μάλιστα, η βραδιά ξεκίνησε με ένα χαρακτηριστικό βίντεο με τις στιγμές κατά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο Timur Miroshnychenko, που παρουσίασε και τον περσινό εθνικό τελικό της Ουκρανίας, η Zlata Ognevich, εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό το 2013 και η Kateryna Pavlenko, frontwoman του συγκροτήματος Go_A που τερμάτισαν στην 5η θέση το 2021. Στον τελικό έλαβαν μέρος 10 καλλιτέχνες και το αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 50% από την κριτική επιτροπή.

Νικητές της βραδιάς αναδείχθηκαν οι TVORCHI με το τραγούδι Heart of Steel, οι οποίοι μάλιστα είχαν προσπαθήσει να εκπροσωπήσουν την Ουκρανία και το 2020, λαμβάνοντας τότε την 4η θέση.

Η Ουκρανία κέρδισε πέρσι την πρώτη θέση στη Eurovision στο Τορίνο, όμως η EBU παραχώρησε τη διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της εμπόλεμης κατάστασης της χώρας με τη Ρωσία. Οι δύο ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 11 Μαΐου, ενώ ο Μεγάλος Τελικός στις 13 Μαΐου και συνολικά θα συμμετάσχουν 37 χώρες.

πηγή: zappit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ