Επίσκεψη στην Καλαμάτα από την Πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδας

Επίσκεψη από την Πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδας, Τόνια Αράχωβα, δέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο της πόλης. Την κα. Αράχωβα συνόδευε η Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Πιπίνα Κουμάντου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντηση -μεταξύ άλλων- διερευνήθηκαν τα περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, καθώς επίσης και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παρουσία της κα. Αράχωβα στην περιοχή, συνδέεται και με την παρουσίαση του λευκώματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας για τους Μικρασιάτες, στο πλαίσιο των δράσεων για το έτος μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Σημειώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι αρμόδιο να γνωμοδοτεί και να εισηγείται προτάσεις για θέματα πολιτικών και στρατηγικής των Βιβλιοθηκών που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ