Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους φίλους και Εθελοντές της Φλόγας στην Καλαμάτα

Οι φίλοι και Εθελοντές της Φλόγας στην Καλαμάτα για 5η συνεχή χρόνια διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο Bazaar στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας στα χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια του Δήμου από τις 10 Δεκεμβρίου. Το Bazaar της Φλόγας θα είναι επισκέψιμο από τις 09.00 το πρωί έως τις 09.00 το βράδυ. Στους πάγκους μας ο κόσμος μπορεί να βρει γούρια, διακοσμητικά, γλυκά, λικέρ, ημερολόγια, γλυκά του κουταλιού, και πολλές πολλές κατασκευές όπως και επίσης μπλούζες τετράδια, παραμύθια μαρκαδόρους, παγουρίνα, και πολλά άλλα.

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα” είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε το 1982  στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού από γονείς παιδιών με καρκίνο, γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους του ογκολογικού τμήματος.

Σήμερα η Φλόγα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Φλόγας 

-Να συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.
-Να αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα τους.
-Να μοιραζόμαστε τους φόβους και τις αγωνίες τους, και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Η Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχουμε κοντά μας όλους εσάς. Η Φλόγα θα συνεχίζει να φωτίζει και να ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας.

ΣΚΟΠΟΙ της Φλόγας 
Η Φλόγα Διεκδικεί ουσιαστική παρουσία και δυνατότητα παρέμβασης στα θέματα της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών. Οι βασικοί στόχοι μας είναι:

-Θεσμικό πλαίσιο που να διέπει τη νοσηλεία του παιδιού.
-Εκπαίδευση παιδιάτρων στα ογκολογικά τμήματα.
-Φροντίδα εφήβων στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
-Ψυχολογική στήριξη των οικογενειών.
-Σαφής και ειλικρινής ενημέρωση του γονέα.
-Κοινωνική φροντίδα.
-Ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον παιδιατρικό καρκίνο.

Η Φλόγα θα συνεχίσει:

-Όσο ο καρκίνος σκοτώνει το ένα από τα τρία παιδιά που νοσούν.
-Όσο ο καρκίνος θεωρείται επάρατος και όσο ο λαός μας φοβάται ακόμα και να προφέρει το όνομά του.
-Όσο η πολιτεία δεν αντεπεξέρχεται ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της.

Οι άνθρωποι της ΦΛΟΓΑΣ είναι δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους. Μέσα από τις οργανωμένες δράσεις τους στηρίζουν τη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων των παιδιατρικών νοσοκομείων και συνδράμουν στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Η παρουσία της Φλόγας είναι αισθητή και στην Καλαμάτα με ένα αναπτυγμένο δίκτυο εθελοντών, οι οποίοι παλεύουν για το καλύτερο μέσα από διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού γύρω από τον παιδικό καρκίνο.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ