Ρουμανία: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή του τροχαίου στο Βουκουρέστι

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει ακριβώς την στιγμή που το λεωφορείο με τους Έλληνες ταξιδιώτες στο Βουκουρέστι συγκρούεται με την εναέρια μεταλλική μπάρα. Στο βίντεο αποτυπώνεται πώς το λεωφορείο περνά με ταχύτητα κάτω από την μπάρα χωρίς ο οδηγός να πατήσει φρένο και πώς αυτή λειτούργησε σαν θηλιά που τσάκισε το όχημα στη μέση.

Η στιγμή της φονικής πρόσκρουσης. Η στιγμή που η μεταλλική πινακίδα συνθλίβει το λεωφορείο με τους επιβάτες. Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα και κόβει την ανάσα.

23 Δεκεμβρίου 2022. Ο χρόνος παγώνει. Η ώρα είναι 14.21. Στο βίντεο που έφεραν στη δημοσιότητα τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται το όχημα να συνεχίζει κανονικά την πορεία του, χωρίς να κόβει ταχύτητα. Φαίνεται πως ο Έλληνας οδηγός δεν είχε εκτιμήσει ότι δε χωράει κάτω από την πινακίδα.

Για λίγα δευτερόλεπτα επικρατεί απόλυτη σιωπή και μετά πανικός. Αυτοκίνητα σταματούν δεξιά και αριστερά του δρόμου και σπεύδουν να βοηθήσουν. Ο μεταλλικός δείκτης ύψους θέρισε το πάνω μέρος του λεωφορείου και διέλυσε το πούλμαν. Στην καμπίνα του, εγκλωβισμένοι και τραυματισμένοι επιβάτες εκλιπαρούν για βοήθεια.

Επιστρέφουν στην Ελλάδα

Τρεις ημέρες μετά, εφτά ακόμα τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου.

Ένας πήρε εξιτήριο σήμερα το πρωί. Άλλος ένας παραμένει στο νοσοκομείο με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, προκειμένου η οικογένεια να περάσει μαζί τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δύο τραυματίες έφυγαν σήμερα το πρωί και επέστρεψαν αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Ο γρίφος με το GPS

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο».

O οδηγός, που έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, δηλώνει στο MEGA σοκαρισμένος.

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα ‘από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός’. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα».

Δύο είναι τα μεγάλα ερωτηματικά:

– Ο πλοηγός ήταν επαγγελματικός ή έδινε οδηγίες για ΙΧ

– Γιατί το λεωφορείο ταξίδευε χωρίς συνοδηγό;

Στο σημείο του δυστυχήματος παραμένουν περιπολικά. Την ίδια στιγμή, στους δρόμους του Βουκουρεστίου, συνεργεία επιδιορθώνουν τις προειδοποιητικές πινακίδες.

Οι αλυσίδες έχουν χτυπηθεί από βαριά οχήματα και έχουν μετατοπιστεί, ενώ οι πινακίδες που αναγράφουν το όριο των 3.5 μέτρων έχουν γυρίσει.

Το μοιραίο λεωφορείο παραμένει στο πάρκινγκ της τροχαίας μέχρι να οριστεί πραγματογνώμονας. Ειδικό πραγματογνώμονα θα ορίσει και η πλευρά του οδηγού.

πηγή: MEGA TV

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ