Πυροβολισμός 16χρονου: Οργή για την απόφαση να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα παραμείνει ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά μέχρι την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου η οποία θα εκδοθεί έως την Τετάρτη. Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Στην απολογία του ο αστυνομικός υποστήριξε ότι μέσα στη συμπλοκή θεώρησε ότι ο 16χρονος παρέσυρε με το αγροτικό την μηχανή των συναδέλφων του και έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο πυροβολώντας προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

Το συγκεντρωμένο πλήθος ξεσπά στο άκουσμα της απόφασης ότι ο 34χρονος αστυνομικός θα αφεθεί ελεύθερος και θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Φωνάζουν συνθήματα. Ζητούν δικαιοσύνη για τον 16χρονο που δίνει μάχη να κρατηθεί στην ζωή μετά την σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι από το όπλο του αστυνομικού.

Κρατούν φωτογραφίες του, μαζί με τον 1 έτους γιο του. Μεταξύ των συγκεντρωμένων και ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη.

«Δικαιοσύνη παιδιά, δεν έχω να πω τίποτα άλλο» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η απολογία του αστυνομικού

Για 50 λεπτά ο αστυνομικός προσπαθούσε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι πυροβόλησε για να προστατέψει τους συναδέλφους του.

«Χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο τη μηχανή, δε μπορούσαμε να διακρίνουμε και πιστέψαμε ότι κατάφερε να τους παρασύρει, οπότε έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο και πυροβόλησα δύο φορές, ενώ το κρατούσα μόνο με το δεξί μου χέρι, επειδή η μηχανή μας ήταν εν κινήσει. Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου» αναφέρει στην απολογία του.

Νωρίς το πρωί ο αστυνομικός μπήκε στο γραφείο του ανακριτή υπό άκρα μυστικότητα, από την πίσω πόρτα, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφύγει το συγκεντρωμένο πλήθος που ζητούσε την τιμωρία του.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά σε μία κίνηση συμβολισμού έκαψαν 20ευρα, όσο κόστιζε η βενζίνη που δεν πλήρωσε ο 16χρονος.

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση

H απολογία του αστυνομικού δίχασε ανακριτή και εισαγγελέα, με τον ανακριτή να κρίνει αρνητικά και τον εισαγγελέα να εισηγείται την προσωρινή του κράτηση.

«Υπήρξε διαφωνία εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, θα εισφέρουμε στοιχεία για να αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

Ο 34χρονος απέδωσε την αστοχία του στην ανωμαλία του εδάφους.

«Λόγω του ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σιδηροδρομικές γραμμές και η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσικλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεώς, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα» είπε στην απολογία του.

Το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης καλείται μέσα στις επόμενες 5 ημέρες να άρει την διαφωνία. Μέχρι τότε, ο αστυνομικός θα βρίσκεται στο σπίτι του.

Ο αστυνομικός εξέφρασε το σοκ που υπέστη όταν κατάλαβε ότι ο 16χρονος οδηγός είχε τραυματιστεί.

«Ουδέποτε σημάδεψα τον οδηγό ή την καμπίνα του οδηγού-συνοδηγού του αγροτικού, επομένως όταν διαπίστωσα τον τραυματισμό του σοκαρίστηκε, καθώς και ο δύο βολές μου είχαν στοχεύσει χαμηλά» είπε ο αστυνομικός.

Ωστόσο η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη με τους Ρομά να ζητούν δικαιοσύνη.

πηγή: MEGA TV

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ