Ουκρανία: Στοχεύει σε Σύνοδο Κορυφής με τη Ρωσία για επίτευξη ειρήνης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, είπε σήμερα ότι η Ουκρανία επιθυμεί να γίνει μια σύνοδος κορυφής που θα στοχεύει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου στην επίτευξη ειρήνης με την Ρωσία. Οι Ουκρανοί, θέλουν η σύνοδος κορυφής να γίνει στα Ηνωμένα Έθνη με πιθανό μεσολαβητή τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες.

Η Ουκρανία προσπαθεί να κάνει πράξη τον στόχο της για την σύνοδο κορυφής που θεωρεί ότι μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη ειρήνης με τη Ρωσία. Οι Ουκρανοί θέλουν να γίνει η σύνοδος κορυφής την περίοδο, που θα έχει ήδη συμπληρωθεί ένας χρόνος από την κήρυξη του πολέμου από τη Μόσχα.

«Τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να είναι ο καλύτερος χώρος για τη διεξαγωγή αυτής της συνόδου κορυφής, γιατί δεν πρόκειται να κάνουμε χάρη σε μια συγκεκριμένη χώρα», είπε μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ρίχνοντας φυσικά… καρφάκι στη Ρωσία.

Ο Κουλέμπα είπε επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει το 2023 τον πόλεμο με την Ρωσία, προσθέτοντας ότι η διπλωματία παίζει πάντα ρόλο. «Κάθε πόλεμος τελειώνει με διπλωματικό τρόπο. Τελειώνει ως αποτέλεσμα των ενεργειών που γίνονται στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Ικανοποιημένοι από την επίσκεψη Ζελένσκι στις ΗΠΑ

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε στο Associated Press ότι είναι «απόλυτα ικανοποιημένος» με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και αποκάλυψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει κάνει ένα ειδικό σχέδιο ώστε οι πύραυλοι Patriot να είναι έτοιμοι για την Ουκρανία, σε λιγότερο από έξι μήνες. Συνήθως, η εκπαίδευση πάνω στα εν λόγω πυραυλικά συστήματα διαρκεί έως και ένα χρόνο.

πηγή: newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ