Κιβωτός του Κόσμου – 19χρονος: Τα τελευταία δυόμισι χρόνια μόνο αγροτικές δουλειές έκανα – Μου έκοψαν το σχολείο

Ο19χρόνος που ξεκίνησε τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Tlive, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή του μέσα στην Κιβωτό.

Σύμφωνα με τον 19χρονο παραδέχτηκε ότι παλιότερα υπήρχαν σπίτια της Κιβωτού του Κόσμου τα οποία πήγαιναν κάποια παιδιά απομονωμένα, είπε ότι στελέχη της δομής τον ανάγκασαν να σταματήσει το σχολείο, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον πατά γερά στα πόδια του.

Ο 19χρονος εξομολογήθηκε μιλώντας στην εκπομπή Tlive ότι ένιωσε ανακουφισμένος όταν μίλησε στη μητέρα του για τα όσα έζησε στην Κιβωτό του Κόσμου. «Στην αρχή φοβόμουν να της το πω, δεν ήξερα αν θα το πιστέψει. Επειδή είναι άρρωστη, φοβόμουν πώς θα το πάρει. Όταν της ανοίχτηκα, ένιωσα καλύτερα».

Στη συνέχεια περιέγραψε την καθημερινότητά του και πως βίωσε κάποια περιστατικά… «Εγώ ξυλοδαρμό μέσα στην Κιβωτό δεν είχα σοβαρό. Χαστούκια και τέτοια υπήρχαν, είχα δεχτεί και εγώ και άλλα παιδιά. Παλαιότερα υπήρχαν σπίτια που πήγαιναν κάποια παιδιά απομονωμένα. Αυτά ήταν πριν φτιαχτούν κάποιες δομές και μετά όσα ξέφευγαν τα άλλαζαν περιοχή.

Ήμουν σε μια κατάσταση που με είχαν κάνει να πιστεύω ότι έξω από την Κιβωτό του Κόσμου δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Το ίδιο έκαναν και σε άλλα παιδιά. Μας υπενθύμιζαν καθημερινά ότι χωρίς την Κιβωτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Από τότε που έφυγα από την Κιβωτό αυτό που φοβόμουν ήταν το σπίτι της μητέρας μου. Πάτησα μια χαρά στα πόδια μου πλέον, έχω δουλέψει και ένα μήνα στην οικοδομή, τέσσερις σε βενζινάδικο, ένα μήνα σε ελιές. Δεν φοβόμουν για εμένα… Ήξερα ότι κουτσά στραβά εγώ θα τα βγάλω πέρα».

Ο 19χρονος αποκάλυψε ότι τον ανάγκασαν να σταματήσει το σχολείο για να ασχολείται με τις αγροτικές δουλειές στη δομή. «Τα τελευταία δυόμισι χρόνια στην Κιβωτό μόνο αγροτικές δουλειές έκανα. Στην πρώτη λυκείου πήγαινα νυχτερινό στο Βόλο και μέχρι το απόγευμα δούλευα. Στη δευτέρα λυκείου έμεινα δυο χρονιές συνεχόμενες. Υποτίθεται ότι το αρχίσαμε πήγα δύο μέρες και μετά μου το έκοψαν. Στελέχη της δομής αποφάσισαν ότι είναι καλύτερα να δουλεύω παρά να πηγαίνω σχολείο. Όποια παιδιά έχουν πάθει κάτι παρόμοιο πρέπει να μιλήσουν».

πηγή: newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ