Τελευταίες παραστάσεις για τα “ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ” του Γιάννη Ξανθούλη από το θεατρικό σχήμα “Συν 1- Μιχάλης Τούμπουρος”

Τελευταίες παραστάσεις για τα “ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ” του Γιάννη Ξανθούλη σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη από το θεατρικό σχήμα ΣΥΝ ΕΝΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία, με αρκετό κόσμο να έρχεται και να γεμίζει το Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, το ΣΥΝ ΕΝΑ μπαίνει στην τελευταία εβδομάδα παραστάσεων με την αυλαία να πέφτει οριστικά στις 13 Νοεμβρίου.

Υιοθετώντας το απόφθεγμα “το μέλλον είναι αχώνευτο το παρελθόν και το παρόν βαλσαμωμένο, όποια στιγμή να το ζητήσεις θα το βρεις παραχωμένο και το ίδιο μπερδεμένο σ’ ένα άλλο μέλλον μέσα σ’ άλλο παρελθόν ” του αγαπητού συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη από το θεατρικό έργο του “ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ “, το ΣΥΝ ΕΝΑ αποφάσισε σε συνεργασία με τον συγγραφέα να προσαρμόσει το θεατρικό αυτό έργο σε ένα άλλο μέλλον που έρχεται από το σήμερα, με νέα και σύγχρονη ματιά, να καυτηριάσει την απόρριψη μιας ολόκληρης κουλτούρας του παρελθόντος σχετικά με τις σχέσεις των ανθρώπων.

Σχέσεις οι οποίες μόλις χθες κουβαλούσαν συνήθειες αναμφισβήτητες, αδιαπραγμάτευτες, βασισμένες πρωτίστως στην ανθρώπινη σωματική επαφή του φιλιού, της αγκαλιάς, της χειραψίας, των πάρτι, των συναντήσεων, των διαδηλώσεων, των πολιτικών διαμαρτυριών, των Κυριακάτικων οικογενειακών τραπεζιών και όλων εκείνων των κατά συνθήκη κοινωνικών ψευδών, τα οποία εν μια νυκτί άλλαξαν τους κώδικες επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, κρύβοντας τα χαμόγελα πίσω από μάσκες.

Ξεσκεπάζουμε λοιπόν τα πρόσωπά μας, απελευθερώνουμε το στόμα μας και οσφραινόμαστε τη δυσοσμία ενός βαλσαμωμένου παρόντος, ποτισμένου σε αντισηπτικό και θα ξορκίσουμε τα τρία περίπου χρόνια σιωπής με γέλια, σαρκασμό κι ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.

 

Ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι στο παρελθόν, παρόν και μέλλον.

 

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης

Μουσική: Μιχάλης Τούμπουρος

Συμμετέχουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Μάρω Γιαμαρέλου, Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος, Γιάννης Καλαντζής, Λευτέρης Καρμοίρης, Νικολέτα Καρμοίρη, Μαρία Κρόμπα, Νίκος Κυριακουλάκος, Αλέκα Λυμπεροπούλου, Ελπίδα Μελιγαλιώτη, Σοφία Μποτσέα, Γιώτα Μπούνα, Χαρούλα Νίκου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ελένη Σταυροπούλου, Ειρήνη Χειλά.

Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2022, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας της οδού Μιχαήλ Τούμπουρου και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και 13 Νοεμβρίου 2022 (εκτός Δευτέρας και Τρίτης).

Υποστήριξη Έμφασις 91.8 – Life fm 88 – EnterMessinia.gr – EnterMessinia TV 

 

 

oznorHB_soft

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ