Στο Δημαρχείο Καλαμάτας η Υπουργός Τουρισμού του Κουρδιστάν

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, η Υπουργός Τουρισμού του Κουρδιστάν, Amal Jalal Muhammad, επικεφαλής αντιπροσωπίας της περιοχής του Erbil.

Την Υπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος και παρουσίασε το Δήμο Καλαμάτας, τις προοπτικές της περιοχής και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη συνεργασιών σε μία σειρά από τομείς, κύρια με τον τουρισμό και ειδικότερα με τον ιατρικό τουρισμό, για τον οποίο έχουν ήδη υπάρξει βήματα συνεργασίας. Ο κ. Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τις στοχεύσεις του Δήμου, ενώ ενημέρωσε και για την συμμετοχή της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Με την Υπουργό Τουρισμού του Κουρδιστάν, Amal Jalal Muhammad και την αντιπροσωπία που τη συνόδευε, υπήρξε συζήτηση επί της βάσης ενός στρατηγικού πλάνου, που εκτός του ιατρικού τουρισμού θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε άλλους τομείς τους της τουριστικής βιομηχανίας.

Επίσης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και επιχειρηματικών συνεργασιών, με τον αγροτοδιατροφικό τομέα να αποτελεί μέρος της συζήτησης.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει αναπτυχθεί συνεργασία, με το Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση», το οποίο ακολούθως η αντιπροσωπία από το Κουρδιστάν επισκέφτηκε.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση, στο γραφείο Δημάρχου, παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής Tουρισμού της περιοχής Zakho Chya Ameen, ο Γενικός Διευθυντής Τουρισμού της περιοχής Dukan Rezhin Raof και ο Επιχειρηματίας Rabar Surchy. Επίσης εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος Δημήτρης Καραλής και ο Γραμματέας Δημήτρης Πατριαρχέας, καθώς επίσης και ο Βασίλης Τζωρτζάκης από τη «Διάπλαση Α.Ε.».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ