Πιστολάκι μαλλιών: Τα tips που χρειάζεσαι για σωστή χρήση!

Η περιποίηση των μαλλιών είναι το Α και το Ω για την τέλεια εμφάνισή τους. Σημαντικό κομμάτι της περιποίησης αυτής είναι και τα πιστολάκια μαλλιών, που βοηθούν στο να στεγνώσει η τρίχα ομοιόμορφα αλλά και για να προσφέρουμε στο χτένισμά μας το τέλειο αποτέλεσμα.

Βέβαια, μπορεί το πιστολάκι να προσφέρει όλα τα παραπάνω, αλλά θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τον τρόπο χρήσης του, ώστε να παραμένουν τα μαλλιά μας υγιή και να αποφεύγουμε την ταλαιπωρία.

Αν θέλεις κι εσύ να απολαύσεις όλα τα θετικά στοιχεία της περιποίησης με πιστολάκι μαλλιών, παρακάτω θα βρεις 5 tips για να το χρησιμοποιήσεις με τον ιδανικό και σωστό τρόπο.

Χρησιμοποίησέ το σε συνδυασμό με προϊόντα!
Η top λύση στην χρήση του σεσουάρ είναι η συνακόλουθη χρήση των κατάλληλων προϊόντων που θα προστατέψουν τα μαλλιά από την θερμότητα. Πρόκειται λοιπόν, για μια σημαντική ιεροτελεστία, που περιλαμβάνει μια σειρά από θερμοπροστατευτικά προϊόντα, όπως το ξηρό λαδάκι για τις άκρες των τριχών. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σιλικόνη μαλλιών που δημιουργεί την κατάλληλη ασπίδα για την προστασία από την θερμότητα. Τέλος, μην ξεχάσεις να προσθέσεις το silk μαλλιών ή και ένα προϊόν για το φριζάρισμα.

Στέγνωσε και φόρμαρε τα μαλλιά σου με το ακροφύσιο
Κάτι που μπορεί να μην γνωρίζεις, είναι ότι το ακροφύσιο – το εργαλείο που είναι τοποθετημένο στην άκρη που βγαίνει ο αέρας- είναι απαραίτητο όταν χρησιμοποιείς το πιστολάκι. Αυτό συμβαίνει καθώς το ίδιο κατευθύνει τη ροή του αέρα σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στο να μην καταστρέφονται τα μαλλιά, αλλά και να μην μπερδεύονται. Τώρα, λοιπόν, ξέρεις και θα έχεις το νου σου, σε κάθε στέγνωμα και φορμάρισμα…να βρίσκεται το ακροφύσιο στην θέση του.

Το καλό πιστολάκι!
Ομολογουμένως, θα έλεγε κανείς ότι η σωστή χρήση στο πιστολάκι μαλλιών έγκειται κυρίως και στην ποιότητα του ίδιου. Πριν διαλέξεις το tool για την περιποίηση των μαλλιών σου, αξίζει να προσέξεις κάποιες προδιαγραφές που θα σε οδηγήσουν στην σωστή επιλογή. Για αρχή, είναι καλό να καταλήξεις σε ένα πιστολάκι που είναι επαγγελματικό, καθώς θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θα προσφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα, χωρίς να ταλαιπωρεί την τρίχα. Κάτι ακόμη που πρέπει να παρατηρήσεις είναι το χαρακτηριστικό της ιονικής τεχνολογίας, για την προστασία της τρίχας, αλλά και για την αποφυγή του φριζαρίσματος. Ταυτόχρονα, σημαντικό ρόλο παίζει το δυνατό μοτέρ, αλλά και οι κατάλληλες ρυθμίσεις ταχύτητας του αέρα και της θερμοκρασίας.

Χρήση σωστής θερμοκρασίας
Η θερμοκρασία που χρησιμοποιούμε παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία της τρίχας. Η ποιότητα και οι ανάγκες της τρίχας διαφέρουν από άτομο σε άτομο, γι αυτό και πρέπει να καθορίζουμε την ανάλογη θερμοκρασία, πάντα σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών. Για παράδειγμα, η λεπτή τρίχα δεν αντέχει την υψηλή θερμοκρασία, γι αυτό και είναι καλό να χρησιμοποιούμε τη μέση. Σε αντίθετη περίπτωση, τα σγουρά μαλλιά έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολούθησε την σωστή κατεύθυνση του αέρα
Πάντα, στο στέγνωμα των μαλλιών θα πρέπει να προσέχουμε και την σωστή φορά του αέρα. Η κατάλληλη κατεύθυνσή του είναι από τη ρίζα της τρίχας προς τα κάτω στις άκρες, όπως δηλαδή είναι και η ανάλογη φορά της τρίχας. Στην περίπτωση που θέλεις να δώσεις το τέλειο φορμάρισμα στα μαλλιά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια βούρτσα, με την ανάλογη φορά που αναφέραμε παραπάνω!

Χάρισε την τέλεια περιποίηση στα μαλλιά σου, χρησιμοποιώντας σωστά το πιστολάκι και ακολουθώντας πιστά τα παραπάνω tips! Φρόντισε να προσέχεις πάντα τον τύπο της τρίχας σου και δώσε στα μαλλιά σου το στυλ που τους ταιριάζει, αλλά και την ανάλογη προστασία από την θερμότητα. Ήρθε η ώρα να γίνεις ο expert των δικών σου μαλλιών!

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ