Πέθανε ο μουσικός Κιθ Λεβίν των The Clash

Πέθανε ο μουσικός Κιθ Λεβίν των The Clash σε ηλικία 65 ετών. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί με τον καρκίνο του ήπατος.

Ο στενός του φίλος, Άνταμ Χάμοντ, τον χαρακτήρισε έναν από τους «πιο επιδραστικούς κιθαρίστες όλων των εποχών».

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Με μεγάλη μου λύπη αναφέρω ότι ο στενός μου φίλος και θρυλικός κιθαρίστας των Public Image Limited (PiL), Κιθ Λεβίν, πέθανε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κιθ ήταν ένας από τους πιο καινοτόμους, τολμηρούς και με επιρροή κιθαρίστες όλων των εποχών…

Η δουλειά του στην κιθάρα στα εννέα λεπτά του «Theme», του πρώτου κομματιού του πρώτου άλμπουμ των PiL, καθόρισε ποια θα έπρεπε να είναι η εναλλακτική μουσική.

O Κιθ εκτός από το ότι βοήθησε να γίνουν οι PiL το σημαντικότερο συγκρότημα της εποχής, ίδρυσε επίσης τους «Clash» και είχε σημαντική επιρροή στον πρώιμο ήχο τους. Πολλά από αυτά που ακούμε σήμερα οφείλονται στη δουλειά του.

Οι σκέψεις και η αγάπη μας είναι με τη σύντροφό του, την αδερφή του και όλη την οικογένεια και τους φίλους του. Ο κόσμος θα είναι πιο σκοτεινός χωρίς αυτόν».

Το tweet του

Ο Λεβίν ήταν 18 χρόνων όταν με τον κιθαρίστα Μικ Τζόουνς και τον μπασίστα Πολ Σίμονον ίδρυσαν τους «The Clash», τη δεκαετία του 1970.

Αποχώρησε ωστόσο από το συγκρότημα πριν αυτό γίνει διάσημο και συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση των post-punk και new wave μουσικών κινημάτων που ακολούθησαν στη Βρετανία.

Μετά τους «Clash» ο Λεβίν έγινε μέλος των «Public Image Limited», που είχε δημιουργηθεί από τον Τζον Λίντον μετά την αποχώρησή του από τους «Sex Pistols».

Η επιρροή του Λεβίν στην post-punk μουσική σκηνή έχει αναγνωριστεί ως σπουδαία από πολλούς μουσικούς. Ο κιθαρίστας των «Red Hot Chili Peppers», Τζον Φρουσιάντε, έχει μάλιστα χαρακτηρίσει το στυλ του «θεαματικό».

πηγή: in.gr



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ