Νέα Υόρκη: Τα δυο μέτρα έφτασε το χιόνι – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Τα δυο μέτρα έφτασε το χιόνι στους δρόμους της Νέας Υόρκης την Παρασκευή 18/11. Οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους. 

«Παρακαλούμε τους κατοίκους απλώς να υπακούσουν στην ταξιδιωτική απαγόρευση. Γίνεστε πολύ γρήγορα μέρος του προβλήματος όταν είστε έξω στους δρόμους», είπε ο σερίφης της κομητείας Έρι, Γουίλιαμ Κούλι σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Παρασκευής, καθώς βαρύ χιόνι συνέχιζε να καλύπτει τη Νέα Υόρκη.

Περιοχές της δυτικής και βόρειας Νέας Υόρκης, όπως το Μπάφαλο, έχουν παραλύσει, με σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. 

Έκλεισαν τα σχολεία, ενώ πολλές πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπάφαλο Νιαγάρα ακυρώθηκαν. Μεταξύ άλλων, ο αγώνας του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) των Μπάφαλο Μπιλς εναντίον των Κλίβελαντ Μπράουνς, άλλαξε έδρα και μεταφέρθηκε στο Ντιτρόιτ.

Με το χιόνι να φτάνει το 1,5 μέτρο σε τουλάχιστον δύο τοποθεσίες και το 1,8 σε κάποιες άλλες, δύο κάτοικοι πέθαναν από καρδιά στην κομητεία Έρι, ενώ φτυάριζαν το χιόνι.

Πότε βελτιώνεται η κατάσταση 

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για συσσωρεύσεις χιονιού στη βόρεια Νέα Υόρκη, στο ανατολικό άκρο της λίμνης Οντάριο και σε περιοχές του βόρειου Μίσιγκαν έως την Κυριακή. Σε μέρη της Πενσυλβάνια παρατηρήθηκαν επίσης συσσωρεύσεις χιονιού.

«Θα συνεχίσει να πέφτει ψυχρότερος αέρας σε όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα ένα παρατεταμένο φαινόμενο χιονιού, το οποίο θα διαρκέσει αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσαν οι μετεωρολόγοι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Μπάφαλο το πρωί της Παρασκευής.

πηγή: newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ