Ενοχλημένος ο Ερντογάν από τις δηλώσεις Σολτς στην Αθήνα: Επιστρέψτε στην ουδετερότητα

Την ενόχληση της Άγκυρας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σολτς στην Αθήνα.

«Η Άγκυρα αναμένει από τη Γερμανία να επιστρέψει στην ουδέτερη στάση της για τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στον Καγκελάριο Σολτς σε τηλεφωνική επικοινωνία τους», όπως μεταδίδει σε έκτακτη είδηση το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο που δημοσιεύει τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επαφής τους συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας αλλά και περιφερειακά θέματα.

Τι είχε πει ο Όλαφ Σολτς από την Αθήνα
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ελλάδα, ο Γερμανός καγκελάριος είπε σχετικά με τα τεθωρακισμένα «Marder 1A3» ότι η Γερμανία έδωσε αυτά τα τεθωρακισμένα και δεν ρωτά τι κάνει η Ελλάδα με αυτά.

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Σολτς – «Κόλακας της Ελλάδας ο Γερμανός καγκελάριος»

 «Είναι ένας αξιόπιστος εταίρος η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και δεν θα απαντήσω εγώ για αυτήν. Δεν υπάρχει περίπτωση κράτη μέλη της Συμμαχίας να αμφισβητούν την κυριαρχία. Για τις γερμανικές επανορθώσεις πιστεύω ότι θα στηρίξουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε», σημείωσε.

 Για την Ανατολική Μεσόγειο, είπε ότι πρόκειται για μια περιοχή γεμάτη δυνατότητες ιδίως στο οικονομικό επίπεδο και είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες για το καλό των λαών τους. «Αποκόμισα σήμερα την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι απολύτως έτοιμη και πρέπει να το στηρίξουμε. Οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας είναι σημαντικές και για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Είμαι σίγουρος ότι όλα τα θέματα μπορούν να λυθούν στη βάση του διαλόγου και του διεθνούς δικαίου» υπογράμμισε.

Μήνυμα ΕΕ σε Τουρκία: Πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις αν βλάψει τα συμφέροντα κρατών-μελών



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ