Βρετανία: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 12χρονου Άρτσι

Ο θάνατος του ανηλίκου είχε αποδοθεί αρχικά σε κάποιο διαδικτυακό επικίνδυνο παιχνίδι.

Ο θάνατος του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι, που βρισκόταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου και έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο στο Έσσεξ της Βρετανίας, συγκλονίζοντας τη χώρα και τον πλανήτη, δεν φαίνεται να οφείλεται τελικά σε κάποιο διαδικτυακό επικίνδυνο challenge του Tik Tok.

Σε θρίλερ μετατρέπεται ο θάνατος του 12χρονου στη Βρετανία, καθώς το νέο συμπέρασμα από τις έρευνες στο κινητό του είναι ότι δεν συμμετείχε σε διαδικτυακό challenge του Tik Tok, όπως δήλωσε αρχικά η μητέρα του, αφού είχε κινητό και λογαριασμό στη δημοφιλή πλατφόρμα των social media.

Υπενθυμίζεται ότι ο 12χρονος μαθητής είχε βρεθεί σπίτι του αναίσθητος με ένα πανί τυλιγμένο στο κεφάλι του τον περασμένο Απρίλιο. Μετά από 5 μήνες και τη νομική διαμάχη μεταξύ γονιών και γιατρών, το νεαρό αγόρι αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη.

Τότε η μητέρα του είχε δηλώσει ότι ενδεχομένως το παιδί της να συμμετείχε σε μια επικίνδυνη και ανούσια πρόκληση του Tik Tok, από αυτές που ανεβαίνουν ενίοτε σε όλα τα social media. Όμως, μετά τις έρευνες των Αρχών, ο Άρτσι δεν φαίνεται να είχε κατεβάσει φωτογραφίες ή βίντεο που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. 

Άρα, τα στοιχεία δεν μπορούν να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι έπεσε θύμα ενός διαδικτυακού challenge. Μετά την άρση απορρήτου που διέταξε η αστυνομία στο κινητό του παιδιού, βρέθηκαν μουσικά βίντεο και άλλα πράγματα που σχετίζονται με το μποξ.

Μάλιστα, οι Αρχές δήλωσαν ότι η διάθεσή του δεν φαινόταν να είναι και πολύ καλή, σημειώνοντας ότι «βλέπουμε μια πολύ χαμηλή διάθεση» στα μηνύματά του.

Πηγή: newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ