Απόστολος Λύτρας για υπόθεση βιασμού στον Κολωνό: Φοβάμαι ότι υπάρχει κύκλωμα και με θύματα άλλα παιδιά

«Πράγματι, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας της 12χρονης έχουν δώσει νέα κατάθεση αλλά δεν συσχετίζεται με την υπόθεση» του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, τόνισε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, εξηγώντας ότι απαγορεύεται να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίζοντας ότι έχει να κάνει με μια επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών στο παρελθόν.

«Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρα όχι», τόνισε στο TLive και την Τατιάνα Στεφανίδου ο δικηγόρος για πιθανή ερωτική σχέση της μητέρας με τον Ηλία Μίχο, που αναπαράγεται από διάφορα μέσα. «Έχει ερωτηθεί για αυτό το θέμα, το οποίο έχει εξαντληθεί. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», εξήγησε ο Απόστολος Λύτρας για την υπόθεση βιασμού στον Κολωνό.

«Έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία θα έχει πολύ βάθος. Ασχολούμαστε, και βάζω μέσα και διάφορους συναδέλφους μου, όχι με το σοβαρό της υπόθεσης γιατί είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε να κάνουμε με κύκλωμα. Το είχα πει από την πρώτη στιγμή και πολύ φοβάμαι ότι θύμα του κυκλώματος δεν είναι μόνο η 12χρονη αλλά και άλλα ανήλικα παιδιά, που ενδεχομένως οι οικογένειές τους φοβούνται να μιλήσουν.

Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου πολλά πράγματα και είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε να κάνουμε με κύκλωμα», επισήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης.

Όσον αφορά την αίτηση αποφυλάκισης που έχει κάνει ο ίδιος για τη μητέρα της 12χρονης και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους, δήλωσε πως «μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί αλλά και η προφυλάκισή της ήταν πολύ βιαστικά. Δεν είχε δώσει ακόμα κατάθεση η κόρη της και βγήκε το ένταλμα. 

Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο δεν ξέρω αν το έχει αντιληφθεί ο κόσμος, η διάρκεια της αστυνομικής έρευνας ήταν 30 ημέρες. Μέσα σε αυτές τις ημέρες, οι Αρχές φτιάχνουν ένα διαβιβαστικό με τα στοιχεία που έχουν βρει στον εισαγγελέα. 

Δεν είχαν βρει κάτι για τη μητέρα αλλά μόλις η υπόθεση έφτασε στα χέρια εισαγγελέα και ανακρίτριας, τότε εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης. Υπήρχαν τα εμβάσματα από τον Ηλία Μίχο».

«Εννοείται», τόνισε ο Απόστολος Λύτρας για το γεγονός ότι η μητέρα έχει βαρύτατες ευθύνες για παραμέληση του ανήλικου παιδιού της «αλλά για να κάνουμε μια παρένθεση, επειδή μου το έχει ζητήσει η ίδια. Δεν έχει συμβεί ποτέ το ότι το παιδί γυρνούσε μόνο του στις 2 τα ξημερώματα. Όλα αυτά που καταγγέλλονται ότι έχουν συμβεί, έχουν γίνει απογευματινές ώρες και πολύ νωρίς το βράδυ.

Δεν την απαλλάσσει από κάτι, γιατί όταν αφήνεις ένα 12χρονο παιδί για 5-6 ώρες μόνο του στην πλατεία, δεν μπορεί να θεωρηθείς υπεύθυνος», υπογράμμισε ο Απόστολος Λύτρας.

Μιλώντας για τις συνομιλίες στο Blind Chat και τις ώρες που γίνονταν αυτές, ο κ. Λύτρας επισήμανε ότι τον λογαριασμό της 12χρονης τον χειριζόταν και ο Ηλίας Μίχος και το κινητό του παιδιού είχε συνδεθεί 8 φορές στο WiFi του σπιτιού της για να συνομιλήσει στην εφαρμογή.

Βασιζόμενος στις καταθέσεις της ίδιας της 12χρονης, ο δικηγόρος εξήγησε ότι υπήρξαν φορές που το κορίτσι συνδεόταν στο WiFi για να στείλει τον κωδικό του λογαριασμού της στον Ηλία Μίχο ώστε να συνομιλήσει αυτός με πελάτες.

Αλλά, σύμφωνα με όσα γνωρίζει ο ίδιος, χωρίς να είναι κάτι επίσημο, από τις εξονυχιστικές έρευνες των Αρχών στα ψηφιακά αποτυπώματα της ημέρας, δεν έχει βρεθεί τίποτα περίεργο. «Η μητέρα πήγε το τηλέφωνο στην αστυνομία», σημείωσε ο δικηγόρος της.

«Δεν ερευνήθηκαν από τις Αρχές τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας», δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας. «Τα παιδιά εξετάστηκαν στα πλαίσια των ερευνών από το Χαμόγελο του Παιδιού. Ορθώς έπραξε ο οργανισμός με ιατροδικαστή μαζί, όχι σε σχέση με την υπόθεση βιασμού.

Αυτό το έκανε το Χαμόγελο του Παιδιού, επειδή πήρε κάποια παιδιά στην “αγκαλιά” του και ακολούθησε τις διαδικασίες όπως πάντα. Εννοείται ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν και από τις Αρχές, επειδή έχω ακούσει αδιανόητα πράγματα». 

«Αν υποθέσουμε ότι ο Μίχος είναι εγκέφαλος της υπόθεσης μαστροπείας, θα μπορούσε ποτέ να δώσει δικό του τραπεζικό λογαριασμό;», διερωτήθηκε ο Απόστολος Λύτρας και πρόσθεσε ότι «η 12χρονη είχε την κάρτα και τραβούσε τα χρήματα από τον λογαριασμό για να τα δίνει στον Μίχο».

Εξήγησε ότι μέχρι στιγμής είναι γνωστά μόνο τα εμβάσματα των 110 ευρώ, λέγοντας ότι «ερευνάται σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα. Δεν ξέρουμε πόσα χρήματα μπορεί να υπάρχουν ή αν υπάρχουν σε άλλους λογαριασμούς. 

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να γνωρίζουμε ποια άτομα έχουν κάνει καταθέσεις και από αυτά τα άτομα να μην έχει γίνει καμία σύλληψη ενώ υπάρχουν τα στοιχεία τους. Εγώ δεν έχω δει να γίνεται κάτι τέτοιο, δεν γνωρίζω αν έχουν κληθεί ή συλληφθεί κάποιοι από τους κατόχους αυτών των λογαριασμών.

Είναι πολλά πράγματα περίεργα σε αυτήν την υπόθεση και ακόμα πιο περίεργη είναι αυτή η καθυστέρηση που υπάρχει με την αναγνώριση και ταυτοποίηση των 200 και πλέον ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή και συνομίλησαν ή ακόμα και βίασαν τη 12χρονη. Πόσες φορές θα πάει η ανήλικη να καταθέσει;», διερωτήθηκε μεταξύ άλλον ο Απόστολος Λύτρας.

Πηγή: newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ