Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Ο Ερντογάν αδειάζει Σοϊλού – Ευχαριστεί Ελλάδα και ΗΠΑ για τη στήριξη

Μπορεί ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, να επιχείρησε χθες να βάλει στο κάδρο της φονικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, ωστόσο ο τούρκος πρόεδρος, όχι μόνο συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αλλά θέλησε και να ευχαριστήσει τις δύο χώρες για τη συμπαράστασή τους.

Παρά το ψυχροπολεμικό κλίμα ΗΠΑ – Τουρκίας μετά τις δηλώσεις Σοϊλού με αφορμή την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρετήθηκαν με μια ζεστή χειραψία και χαμόγελα στο πλαίσιο της Συνόδου για το κλίμα στην Ινδονησία.

Οι ηγέτες ΗΠΑ και Τουρκίας κάθισαν σε ένα τραπεζάκι, στον χώρο όπου γίνεται η Σύνοδος της G20.

F-16, η επίλυση της κρίσης των σιτηρών καθώς και η βομβιστική επίθεση της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των θεμάτων συζήτησης καθώς η συνάντηση γίνεται μόλις δύο ημέρες μετά την επίθεση με τους έξι νεκρούς.

Λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναρτά ένα ευχαριστήριο μήνυμα. Μεταξύ των χωρών, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλες τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς που αντέδρασαν στην τρομοκρατική επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ, μοιράστηκαν τον πόνο μας και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους».

Μπάιντεν σε Ερντογάν: Στηρίζω το αίτημα για τον εκσυγχρονισμό των F-16

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ