«Θησαυροί ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου»

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00, εγκαινιάζεται από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, η έκθεση «Θησαυροί Ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια σπουδαία έκθεση που θα φιλοξενήσει σημαντικούς πίνακες ζωγραφικής από κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως των Θεόφιλου, Κωνσταντίνου Παρθένη, Κωνσταντίνου Μαλέα, Μιχαήλ Οικονόμου, Γιώργου Μπουζιάνη, Φώτη Κόντογλου, Γιάννη Τσαρούχη, Βάλια Σεμερτζίδη, Διαμαντή Διαμαντόπουλου, Γιάννη Μόραλη, Γιώργου Σικελιώτη, Ναυσικά Πάστρα, Γιάννη Γαΐτη, Χρήστου Καρά, Ρένα Παπασπύρου, Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, Γιάννη Μπουτέα, Γιάννη Ψυχοπαίδη Δημήτρη Κούκου, Πάνου Χαραλάμπους, Μιχάλη Αρφαρά, Μάριου Σπηλιόπουλου, κ.ά.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Καλαμάτας και του Εικαστικού Τομέα της Κ.Ε. Φάρις, υπό τον καλλιτεχνικό διευθυντή Παναγιώτη Λαμπρινίδη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Τάκης Μαυρωτάς.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2022 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Μέγας χορηγός είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ