H ιστορία της μικρής Harmony που θύμισε τη δολοφονία της Άννυ – Η εξαφάνιση και η σύλληψη του πατέρα της

Την υπόθεση θανάτου της μικρής Άννυ, η οποία δολοφονήθηκε από τον πατέρα της, θύμισε η είδηση που έγινε γνωστή για την εξαφάνιση ενός μικρού κοριτσιού από το New Hampshire της Αγγλίας.

Η εξαφάνιση της Harmony Montgomery δηλώθηκε το 2019 και τον περασμένο Αύγουστο οι αστυνομικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το κοριτσάκι ήταν νεκρό και πλέον εξετάζουν υπόθεση δολοφονίας. Μάλιστα, τότε δήλωναν πως υποψιάζονται ότι άτομα στον περίγυρο ή τη γειτονιά του μικρού κοριτσιού γνώριζαν τι έχει συμβεί ή είχαν στοιχεία και δεν τα παρέδιδαν στις αρχές.

Εχθές συνελήφθη ο πατέρας του κοριτσιού με κατηγορίες για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού. Οι κατηγορίες λένε πως ο 32χρονος χτύπησε την κόρη του στο κεφάλι τον Δεκέμβριο του 2019 και εξαφάνισε το πτώμα, ενώ φέρεται να πίεσε τη μητέρα της να αποκρύψει τι συνέβη.

Το πτώμα της μικρής Harmony, που φέτος θα γινόταν 8 ετών, δεν έχει βρεθεί ακόμα.

 
Η εξαφάνιση της Harmony και η καταγγελία
H Harmony Montgomery ζούσε με τη μητέρα της, όταν στις αρχές του 2019 το δικαστήριο διέταξε το 5χρονο κοριτσάκι να μετακομίσει με τον πατέρα της και την μητριά της στο New Hampshire.

Η μητέρα του κοριτσιού δήλωνε πως είδε για τελευταία φορά την κόρη της μέσω FaceTime την άνοιξη του 2019.

Τον Ιούλιο του 2019 ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στο Κέντρο Οικογένειας και Φροντίδας Παιδιών του New Hampshire, έκανε γνωστό πως το κοριτσάκι κυκλοφορούσε με μαυρισμένο μάτι. Την ίδια μέρα οι αρχές επισκέφθηκαν το σπίτι του μικρού κοριτσιού, μα δεν εντόπισαν τίποτα το μεμπτό. Λίγες ημέρες αργότερα, σε δεύτερη επίσκεψη, το ματάκι του κοριτσιού ήταν κόκκινο και είχε μία πληγή στο κάτω μέρος, την οποία ο πατέρας δικαιολόγησε ως ατύχημα στο παιχνίδι. Στην επόμενη επίσκεψη η οικογένεια φαινόταν υγιής και έτσι τον Οκτώβριο του 2019, οι αρμόδιοι θεώρησαν τις καταγγελίες για κακοποίηση αβάσιμες, σημειώνοντας στην αναφορά τους μελλοντική εμπλοκή της πρόνοιας, καθώς ο κίνδυνος ήταν εμφανής, εξαιτίας του ιστορικού χρήσης ουσιών.

Τον Ιανουάριο του 2020 ο πατέρας του κοριτσιού δήλωνε πως η κόρη του ζει με τη μητέρα της από τον Νοέμβριο του 2019. Οι αρχές προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί της, μα δεν έλαβαν απάντηση, ενώ το μικρό κορίτσι δεν γράφτηκε ποτέ στο σχολείο της.

Έρευνα ξεκίνησε για τον πατέρα του κοριτσιού και τη σύντροφό του. Στις ερωτήσεις τους απαντούσαν διφορούμενα και μπερδεμένα. Εκείνος έλεγε πως η μητέρα της ήρθε και πήρε το κορίτσι, ενώ η σύντροφός του πως ο ίδιος οδήγησε με το αυτοκίνητο το κορίτσι στη μητέρα του.

 
Η έρευνα συνεχίζεται με τις αρχές να κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί τους.

Η παρόμοια υπόθεση της Άννυ στην Ελλάδα
Η εξαφάνιση της Harmony θυμίζει ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισαν την ελληνική, αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη, τη δολοφονία της μικρής Άννυ από τον ίδιο της τον πατέρα.

Ο ίδιος, μαζί με τη σύζυγό του, είχαν δηλώσει πως η κόρη τους εξαφανίστηκε. Ωστόσο, οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε το ζευγάρι, καθώς και η κατάθεση ενός φίλου του πατέρα, έδωσαν στην αστυνομία τις ενδείξεις που χρειαζόταν για να απαγγείλει κατηγορίες δολοφονίας στον πατέρα.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια δεν τα χωρά ανθρώπου νους. Όπως έγινε γνωστό ο 27χρονος αφού σκότωσε την κόρη του, την τεμάχισε και την έβρασε. Στη συνέχεια την πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας και σε κάδους σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Ο ίδιος κατέθεσε πως βρήκε το παιδί νεκρό και, επειδή δεν ήθελε η σύντροφός του (και μητέρα του κοριτσιού) να τον χωρίσει, προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα. Οι αρχές εικάζουν πως το κοριτσάκι ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και στραγγαλίστηκε. Εκτιμάται ότι η δολοφονία έγινε κοντά στο Πάσχα του 2015, όταν η μητέρα της μικρής είχε φύγει για τη Γερμανία και είχε αφήσει το κοριτσάκι με τον πατέρα του. Την ίδια περίοδο φιλοξενείται στο σπίτι φίλος του ζευγαριού, ο οποίος μαθαίνει για το αποτρόπαιο έγκλημα από τον ίδιο τον πατέρα. Η μητέρα επιστρέφει και ο συντροφός της την πείθει πως το κοριτσάκι εξαφανίστηκε, ενώ προσπαθεί να την απομακρύνει από το σπίτι και την Ελλάδα και να επιστρέψουν μαζί στη Βουλγαρία, όπου ζούσαν οι παππούδες της μικρής.

Ο πατέρας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης δυο ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και περιύβρηση νεκρού. Η μητέρα, η οποία είχε κατηγορηθεί για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, αφέθηκε αθώα. Το βίαιο ιστορικό του πατέρα ήταν γνωστό, όπως ακριβώς και ο εθισμός του στα ναρκωτικά. Στη γειτονιά όλοι άκουγαν τις κραυγές του μικρού κοριτσιού, το οποίο συχνά έπεφτε θύμα της οργής του, μα κανείς δε μιλούσε.

.marieclaire

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ