Τσελίκ: Αν τηρείτε επιθετική στάση, τότε θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ

Βολές Τσελίκ κατά Μητσοτάκη και Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για τη στρατικοποίηση των νησιών. Κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, την Ελλάδα ότι προσπαθεί να κάνει «λίμνη της» το Αιγαίο.

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων και Διοίκησης, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα οι Τσελίκ δήλωσε:

«Κάνουμε βήματα, αλλά δεν βλέπουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά», είπε ο Ομέρ Τσελίκ αναφερόμενος στην ένταση με την Ελλάδα. Τα πρόσωπα στο Γενικό Επιτελείου Στρατού δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτών των θέσεων και προβάλλουν συνεχώς προσεγγίσεις που απευθύνονται στην ακροδεξιά της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα παραβιάζει συμβάσεις. Η συμπεριφορά της είναι παιδική. Οι επιτελάρχες της Ελλάδας που κάνουν παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλούν με εφηβική ψυχολογία πρέπει να ανησυχούν την Ελλάδα».

Στη συνέχεια έκανε νέα προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Μητσοτάκης μιλά σαν κυβερνήτης άλλων χωρών. Εμείς, λέμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με τη διπλωματία. Εκείνοι όμως έχουν εχθρική στάση προς την Τουρκία, λέγοντας ότι έχουν την υποστήριξη των δυτικών χωρών και αγοράζουν από αυτές τεθωρακισμένα και αεροσκάφη. Εάν τα τουρκικά αεροπλάνα σταματήσουν να παρενοχλούν και εκείνοι να εξοπλίζουν τα νησιά, εάν μείνουν μακριά από το να μετατρέψουν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, σημαντικό μέρος της έντασης θα μειωθεί», είπε.

«Κάποιος θέλει να παρασύρει την Ελλάδα σε μια περιπέτεια για ορισμένα θέματα. Η Τουρκία έχει πολύ ισχυρή διπλωματική ιστορία. Εάν δείξουν επιθετικότητα, μπαίνει στο παιχνίδι το “μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”. Πρόκειται για πολιτικές που ξεπερνούν το ύψος της Ελλάδας και δεν ωφελούν κανέναν. Ο πιο ασφαλής συνομιλητής είναι η Τουρκία».

Ακόμη ανέφερε: «Στην Ελλάδα, η αντιπολίτευση λέει “μετατρέψατε ολόκληρη την Ελλάδα σε βάση άλλων κρατών”. Πιθανώς καμία άλλη κυβέρνηση δεν ήρθε να πει ότι έχουν εξαρτήσει το μέλλον της χώρας τους από άλλες χώρες».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ