Σεπόλια: 51 προφίλ είχε φτιάξει ο Μίχος για τη 12χρονη – Ο ρόλος του αστυνομικού

Τα 51 συνολικά προφίλ που είχε φτιάξει ο Ηλίας Μίχος στην ειδική πλατφόρμα μέσω των οποίων προωθούσε το 12χρονο κορίτσι, κατάφεραν να «σπάσουν» οι αστυνομικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αστυνομικός ανάμεσα σε όσους επικοινωνούσαν
Ανάμεσα στους άνδρες που επικοινωνούσαν με την 12χρονη, είναι και ένας εν ενεργεία αστυνομικός.

O εν λόγω αστυνομικός είναι 26 ετών και υπηρετεί στο Κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και ασχολείται με ζητήματα καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Τα ηλεκτρονικά ίχνη του 26χρονου εντοπίστηκαν στην εφαρμογή του blind chat και προέκυψε ότι είχε εκτεταμένες συζητήσεις με την 12χρονή.

«Η εμπλοκή του αστυνομικού, ανεξάρτητα την όποια ποινική ευθύνη κριθεί ότι έχει, υπάρχει μια πράξη η οποία δημιουργεί απαξία ως προς την ιδιότητα του αστυνομικού. Κινήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου η διαδικασία να κινηθεί ταχύτατα, να καταλογιστούν από πειθαρχικής πλευράς οι ευθύνες», σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη δόθηκε εντολή ο εν λόγω αστυνομικός να υποβληθεί σε πειθαρχικό έλεγχο. Έχουν ζητηθεί όλα τα δεδομένα από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση για να δώσει εξηγήσεις για τον ρόλο του στην πολύκροτη υπόθεση παιδεραστίας.

Ψάχνουν & δεύτερο «αστυνομικό»
Την ίδια ώρα, στο κάδρο των ερευνών υπάρχει και ένα άλλο άτομο που έχει στείλει μηνύματα στην 12χρονη και φέρεται να υποδύεται τον αστυνομικό.

«Γειά σου. Είμαι ο Μ…, αστυνομικός και τώρα ξέρω ποια είσαι. (Στέλνει το προφίλ της 12χρονης στο Facebook) Κοίτα τι σου έχω εδώ. Λοιπόν, αν δεν κάνεις (σ.σ. αυτό που σου ζητάω) δωρεάν, 2 – 3 φορές την εβδομάδα, θα σε κάνω ρεζίλι σε όλη τη λίστα σου. {…}».

«Μου έριχνε στάχτη στα μάτια. Επίσης, του είχα εμπιστοσύνη γιατί έβλεπα αστυνομικούς εν ενεργεία και μη, να συχνάζουν στο μαγαζί του (σ.σ. του 53χρονου)», είπε στην κατάθεσή της η μητέρα της 12χρονης.

Πως οι Αρχές «έσπασαν» τα  51 «προφίλ» του Μίχου
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν όλα τα προφίλ που είχε δημιουργήσει ο Μίχος στο όνομα της 12χρονης για να κλείνει τα ραντεβού.

Το ίχνος εντοπίστηκε στις 25 Μαΐου 2022 και το τελευταίο στις 22 Αυγούστου 2022.

Συνολικά, είχε δημιουργήσει  51 διαφορετικά προφίλ, από τα οποία τα 35 ήταν δοκιμαστικά και τα 16 περιείχαν πρόσθετες πληροφορίες, όπως e-mail και ηλικία χρήστη. Τα τρία εξ΄ αυτών είχαν και φωτογραφίες της 12χρονης.

Σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν 367 συνομιλίες, ενώ στάλθηκαν συνολικά 90 φωτογραφίες σε 76 χρήστες και έλαβε 12 φωτογραφίες από δέκα χρήστες. Ο Μίχος είχε αναρτήσει και τον τιμοκατάλογο της φρίκης, με τα ραντεβού να ξεκινούν από τα 50 ευρώ και να φτάνουν έως τα 230.

Ως τόπο συνάντησης έδινε το Μετρό των Σεπολίων.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί και στη χώρα μας ο χημικός ευνουχισμός ως ένας μηχανισμός ποινικής συνδιαλλαγής.

«Δηλαδή τι του λέμε του παραβάτη. Εμείς θεωρούμε ότι θα το ξανακάνεις, αφού θα το ξανακάνεις δε σε βγάζω από τη φυλακή. Αν είναι να μην το ξανακάνεις, να συναινέσεις εσύ στον χημικό σου ευνουχισμό προκειμένου να σε βγάλω από τη φυλακή».

Τις επόμενες ημέρες το δικαστικού συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα προφυλακιστεί ή όχι και ο διοικητής υπάλληλος του νοσοκομείου Μεταξά ο οποίος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μega.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ