Σεισμός 5 ρίχτερ στον Κορινθιακό: Λέκκας και Τσελέντης δηλώνουν ανήσυχοι

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η δόνηση εκδηλώθηκε σε κάποιο από τα ρήγματα του Κορινθιακού και έγινε αισθητός και στην Αττική.

Για τον σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο που ταρακούνησε τη Φωκίδα και έγινε αισθητός και στην Αττική μίλησαν στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Λέκκας αλλά και ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Τσελέντης. 

Αρχικά ο κ. Λέκκας ανέφερε πως “υπάρχει μία μικρή και υποβαθμισμένη ακολουθία, όμως δεν γνωρίζουμε σίγουρα αν είναι μετασεισμική ακολουθία” ενώ συνέχισε “το πιθανότερο είναι να ήταν ο κύριος σεισμός αυτός των 5 ρίχτερ, όμως διατηρώ μία επιφύλαξη λόγω της σεισμικότητας της περιοχής αυτή.”

Όσον αφορά τις “αντοχές” της περιοχής σε σεισμικές δονήσεις τέτοιου μεγέθους ο κ. Λέκκας τόνισε πως “είναι ανθεκτική και σε μεγαλύτερους σεισμούς, όμως όλη η περιοχή βρίσκεται υπό επιτήρηση”.

Ενώ και ο κ. Τσελέντης αναφερόμενος στο σεισμό των 5 ρίχτερ είπε πως “είμαι λίγο προβληματισμένος αυτή τη φορά γιατί κανένας μετασεισμός δεν ξεπέρασε τα 2 Ρίχτερ, ενώ με τέτοιας κλίμακας σεισμό θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 3 με 4 ρίχτερ” ενώ συνέχισε λέγοντας πως ανησυχεί για ενεργοποίηση άλλων ρηγμάτων “φοβάμαι την ενεργοποίηση του ρήγματος των Αλκυονίδων καθώς ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα αλλα΄στην Πάτρα στην οποία βρισκόμουν δεν έγινε καθόλου, πράγμα περίεργο”.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε “θα περιμένουμε να δούμε το επόμενο 48ωρο”.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ