Σασμός: Δείτε που βρίσκεται το αιματοβαμμένο από ένα αληθινό φρικτό έγκλημα σκηνικό της σειράς

Η ομάδα Upstories εντόπισε πού βρίσκεται το σκηνικό που έχει στηθεί για τα γυρίσματα της αγαπημένης σειράς “Σασμός” το οποίο αναπαριστά την πλατεία του χωριού, καθώς και το καφενείο του Παντελή. Σημειώνεται ότι η υπόθεση βάσει σεναρίου εκτυλίσσεται σε κάποιο χωριό της Κρήτης.

Η ιστορία πίσω από το συγκεκριμένο μέρος προκαλεί αίσθηση.  Ο χώρος που έχει μετατραπεί στο σκηνικό της αγαπημένης σειράς δεν είναι άλλος από το Λαογραφικό Μουσείο Πηλιούνη που βρίσκεται στην Παιανία και υπεύθυνος για το εκπληκτικό αποτέλεσμα είναι ο σκηνογράφος της σειράς κ. Αντώνη Χαλκιά που ήταν και ο σκηνογράφος στις “Άγριες Μέλισσες”.

Το μυστηριώδες και ανεξιχνίαστο αιματοβαμμένο του παρελθόν

Το ημερολόγιο έδειχνε πρώτη Ιουλίου του 2009 όταν ο 78χρονος Αλέξανδρος Πηλιούνης έπεφτε θύμα δολοφονίας μέσα στο Λαογραφικό του Μουσείο, στην Παιανία. Ο Αλέξανδρος Πηλιούνης ήταν γόνος εύπορης οικογένειας γαιοκτημόνων της ανατολικής Αττικής, επιστήθιος φίλος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ήταν κληρονόμος και διαχειριστής μίας πραγματικά τεράστιας περιουσίας. Ο άτυχος ηλικιωμένος φέρεται να είχε δεχτεί τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι, ενώ ήταν δεμένος χειροπόδαρα σε καρέκλα και φιμωμένος με ένα πουκάμισο στο κεφάλι. Το στυγερό έγκλημα είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Παιανίας και παραμένει ανεξιχνίαστο μέχρι σήμερα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ