Ρέθυμνο: Tέσσερις συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί, μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην κατοχή και διακίνηση κάνναβης, στο Ρέθυμνο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία οργανώθηκε χθες από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και εξελίχθηκε σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν χθες το βράδυ, δύο άνδρες – ένας 41χρονος και ένας 51χρονος – να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ οι άλλοι δύο – ένας 25χρονος και ένας 26χρονος – επέβαιναν σε δύο διαφορετικά Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, τα οποία προπορεύονταν ή ακολουθούσαν το πρώτο, ελέγχοντας για ενδεχόμενη αστυνομική παρουσία.

Οι συγκεκριμένοι, μετέβησαν σε ερημική τοποθεσία σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου όπου απέκρυψαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο από αστυνομικούς, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε πυκνή βλάστηση, δέκα σακούλες, οι οποίες περιείχαν συνολικά ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 47,178 κιλών, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες τους και στα οχήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «πιστόλι με το γεμιστήρα του, 33 φυσίγγια, 36,9 γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.280 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, 4 κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και διευκόλυνσης τέλεσης εγκλήματος». 

 Σύμφωνα με ενημέρωση της διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης, η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, αναφορικά με τη δράση ομάδας δραστηριοποιούμενης στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. 

Η προανάκριση διενεργείται από τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ