Πάτρα: Γιατί καθυστερεί η έρευνα για το revenge porn; Tι απαντά η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το κύκλωμα του revenge porn στην Πάτρα, ενώ καμία έρευνα δεν έχει γίνει σε σπίτι υπόπτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ, και όπως είπε  ο δημοσιογράφος  Βασίλης Λαμπρόπουλος, τρία άτομα έχουν ταυτοποιηθεί για το κύκλωμα της Πάτρας.

Από αυτά, έχει κληθεί μια γυναίκα 50 ετών, κάτοικος Νέας Σμύρνης για να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι οποίες χαρακτηρίζουν σοβαρή την υπόθεση ακόμα για τα διεθνή δεδομένα, η έρευνα στην υπόθεση έχει καθυστερήσει, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να μη λυθεί και ποτέ, να μην βρεθούν δηλαδή οι πραγματικοί υπαίτιοι του κυκλώματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει έρευνα στα σπίτια των τριών ατόμων που φέρονται υπεύθυνα για τη διαμοίραση του υλικού, με κίνδυνο στοιχεία σημαντικά για την έρευνα να έχουν καταστραφεί.

Μάλιστα, από τη μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι το κύκλωμα χρησιμοποιούσε σέρβερ στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να αποθηκεύει και να μοιράζεται τα βίντεο.

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου: «Δεν υπάρχει καθυστέρηση από την Αστυνομία»
Τις πληροφορίες αυτές θέλησε να σχολιάσει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου στο Live Νews και ανέφερε: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Αλλά θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση από την πλευρά της Αστυνομίας. Αυτή η υπόθεση έχει ξεκινήσει μήνες, αλλά τώρα ήρθε στην δημοσιότητα. Από τον Ιανουάριο η δικογραφία με όλα τα στοιχεία έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελία από την Ασφάλεια Πατρών».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ