Έλλειψη σε καύσιμα στο Παρίσι: Το 10% των πρατηρίων βενζίνης δεν έχει επαρκείς ποσότητες καυσίμου

Δύσκολες στιγμές αντιμετωπίζουν οι πρατηριούχοι στο Παρίσι εν μέσω της ενεργειακής κρίσης. Περίπου το 10% των πρατηρίων βενζίνης στη γαλλική πρωτεύουσα δεν μπορούν να εφοδιαστούν με επαρκείς ποσότητες καυσίμου, όπως δήλωσε σήμερα (7.10.2022) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως 90% των πρατηρίων βενζίνης στο Παρίσι δεν έχουν τέτοια προβλήματα, μολονότι 15% των πρατηρίων βενζίνης συνολικά στη Γαλλία αντιμετωπίζουν αυτές τις «προσωρινές δυσκολίες».

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η Γαλλία χρησιμοποίησε τα στρατηγικά αποθέματα καυσίμων της για να ανεφοδιάσει πρατήρια βενζίνης εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων εργατών σε διυλιστήρια και αποθήκες καυσίμων που δημιούργησαν προβλήματα στην παραγωγή και μπλόκαραν τις παραδόσεις.

Αντιμέτωπη με 3ωρές διακοπές ρεύματος τον χειμώνα η Βρετανία
Η Βρετανία ίσως αντιμετωπίσει προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος διάρκειας τριών ωρών σε σπίτια και επιχειρήσεις αυτόν τον χειμώνα, εάν δεν καταφέρει να εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Ευρώπη.

Η προοπτική των διακοπών ρεύματος έρχεται καθώς η πρωθυπουργός Λιζ Τρας κάλεσε την Πέμπτη την Ευρώπη να διατηρήσει τις εξαγωγές ενέργειας σε ροή κατά τη διάρκεια του χειμώνα και είναι πιθανό να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην κυβέρνηση αφού προηγουμένως απέκλεισε το ενδεχόμενο παροχής ενέργειας με δελτίο στη Βρετανία.
Η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς και τα ζητήματα συντήρησης σε αρκετούς γαλλικούς πυρηνικούς σταθμούς, έχουν αυξήσει τον κίνδυνο η Βρετανία να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει το φυσικό αέριο που χρειάζεται ή τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας που συνήθως λαμβάνει από χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

«Έχουμε εξασφαλίσει την τροφοδοσία ρεύματος για τον χειμώνα», λέει η βρετανική κυβέρνηση

Από την πλευρά της, πάντως, η βρετανική κυβέρνηση διαμηνύει ότι είναι σίγουρη για την εξασφάλιση της τροφοδοσίας ρεύματος για τον χειμώνα.

«Για να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτή τη θέση, έχουμε θέσει σε εφαρμογή σχέδια για να εξασφαλίσουμε τον εφοδιασμό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, δείχνοντας τα αποθέματα φυσικού αερίου της Βρετανίας στη Βόρεια Θάλασσα, τις εισαγωγές από εταίρους όπως η Νορβηγία και τις καθαρές πηγές ενέργειας.

Μια ξεχωριστή αξιολόγηση κινδύνου από τη βρετανική κυβέρνηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη έδειξε ότι η ασφάλεια του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο πληρούσε τα πρότυπα που απαιτούνται από τη νομοθεσία.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ